OPANAF 2846/2018 – procedura anulare CASS (persoane care au depus formularul 604)

0
523

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 1032 din 5 decembrie 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2846 din 16 noiembrie 2018 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligaţiilor de plată stabilite prin „Decizia de impunere privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal”, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– Procedura se aplică persoanelor care au depus formularul 604 „Declaraţie pentru stabilirea obligaţiilor de plată cu titlu de CASS datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal” şi cărora li s-a emis şi comunicat „Decizia de impunere privind CASS datorată de persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal”.

– Contribuabilii solicită încetarea obligaţiilor de plată privind CASS stabilită prin decizia de impunere, prin depunerea unuia dintre următoarele formulare, după caz:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

a) „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.
b) „Notificare privind încetarea obligaţiilor de plată stabilite prin Decizia de impunere privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal”.

– Anularea obligaţiilor de plată privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate se face începând cu luna depunerii documentelor de mai sus.

– Anularea obligaţiilor de plată privind CASS stabilite şi comunicate prin decizie de impunere se face, de către ANAF din oficiu, pentru persoanele fizice care nu îşi exprimă opţiunea de plată a CASS prin depunerea declaraţiei unice sau a notificării. În acest caz, anularea obligaţiilor de plată privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate se face începând cu luna împlinirii termenului legal de depunere a declaraţiei unice în anul 2019, inclusiv.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 2846/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentCe întocmim pentru aliniere la salariul minim (începând cu 01.01.2019) – “Decizie colectivă de mărire a salariilor” sau „Act adițional”
Articolul următorHG 937/2018 – stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (2.080 lei/2.350 lei – din 01.01.2019)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.