AcasăLegislatie actualizataCe debitori fac obiectul publicării trimestriale pe site-ul ANAF - conform noului...

Ce debitori fac obiectul publicării trimestriale pe site-ul ANAF – conform noului OPANAF 3501/2017

Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3501 din 5 decembrie 2017 pentru modificarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, publicat in Monitorul Oficial nr. 980 din 11 decembrie 2017, modifica procedura de publicare datornici astfel:

– A fost reglementat faptul că, suplimentar faţă de prevederile deja existente, nu vor fi considerate obligaţii fiscale restante nici:

a) obligaţiile fiscale care nu se sting potrivit art. 266 alin. (9) din Codul de procedură fiscală;
b) creanţele fiscale înscrise în titlurile executorii ce au stat la baza sechestrului pentru care s-a realizat valorificarea bunului cu plata în rate potrivit art. 253 din Codul de procedură fiscală, în limita diferenţei de preţ ce a fost aprobată la plata în rate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Fac obiectul publicării trimestriale pe site-ul ANAF obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este peste următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
d) 15.000 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c).

PENTRU A DESCARCA ORDINUL – CLICK AICI

Sursa – AJFP Dambovita (institutie carei aii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor).

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!