AcasăCodul munciiComunicat nou ITM - pentru entitățile care au sub 21 de salariați,...

Comunicat nou ITM – pentru entitățile care au sub 21 de salariați, legiuitorul NU a instituit obligația de a depune la ITM rezultatul negocierii colective

Având în vedere prevederile art. VII din OUG 82 din 8 noiembrie 2017 angajatorii au obligația de a iniția negocieri colective pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului fiscal, prin OUG 79/2017 în ceea ce privește transferul contribuțiilor sociale de la angajator la salariat.

Pentru entitățile care au sub 21 de salariați negocierile se pot finaliza cu un proces-verbalMODEL P-V AICIprin care se constată voinţa părţilor fără a fi obligatorie încheierea unui contract colectiv de muncă. Pentru această categorie de angajatori legiuitorul NU a instituit obligația de a depune la ITM Arad rezultatul negocierii.

În cazul angajatorilor care au de la 21 de salariați în sus, și aceștia au obligația de a iniția negocieri conform art. VII din OUG 82 din 8 noiembrie 2017, respectiv în cazul în care urmare negocierii încheie contracte colective de muncă sau acte adiționale aferente acestora, au obligația de a le înregistra la ITM – model AA la CCM aici.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

IMPORTANT – Notificare scrisă negocieri colective entități cu mai puțin de 21 de salariați (salariu brut – transfer contribuții) – model CLICK AICISE INTOCMESTE INAITEA P-V NEGOCIERE MENTIONAT MAI SUS.

Având în vedere faptul că, potrivit art. 144 din Legea dialogului social contractele colective de muncă și orice modificare a acestora prin act adițional se aplică de la data înregistrării lor la autoritatea competentă (inspectoratul teritorial de muncă) sau de la o dată ulterioară, potrivit convenţiei părţilor, pentru a veni în întâmpinarea acestora în ceea ce privește înregistrarea actelor mai sus menționate, multe din ITM-urile judetene se va prelungi programul normal de lucru al instituției (n.r.).

Astfel, în zilele lucrătoare din perioada 18 – 31 decembrie 2017 angajatorii care încheie actele adiționale la contractele colective de muncă vor avea posibilitatea de a le înregistra la ITM în intervalul orar 8 -20, prelungindu-se astfel programul de lucru cu publicul.

Pentru a a evita supraaglomerarea facem apel la toți angajatorii, să țină cont de această modificare.

IMPORTANT:
– ARTICOLE, INFORMATII OFICIALE SI MODELE DOCUMENTE PENTRU REALIZAREA CORECTA A PROCEDURII DE NEGOCIERE A SALARIILOR BRUTE – CLICK AICI
– MODEL DECIZIE COLECTIVA MAJORARE SALARIU MINIM – CLICK AICI
– MODEL ACT ADITIONAL (MAJORARE MINIM DIN 01.01.2017) – CLICK AICI

Pe site-ul fiecarui ITM judetean (n.r.), la secțiunea “Contracte colective de muncă” (unde este cazul) poate fi consultată lista actelor necesare pentru înregistrarea contractelor colective de muncă, precum și a actelor adiționale aferente acestora.

Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii) – ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!