AcasăCodul munciiCAS aferent veniturilor realizate de către pensionarii militari - speță ANAF (2017)

CAS aferent veniturilor realizate de către pensionarii militari – speță ANAF (2017)

Intrebare – Se datoreaza contributii de asigurari sociale pentru veniturile din salarii realizate de catre pensionarii militari angajati cu contract de munca?

Raspuns – Potrivit Codului fiscal, se exceptează de la plata contribuţiilor de asigurări sociale veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, precum şi de către persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii.

Conform Legii privind pensiile militare de stat, dreptul la pensii şi asigurări sociale pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este garantat de stat şi se exercită, prin sistemul pensiilor militare de stat şi alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ca urmare, veniturile din salarii realizate de catre pensionarii militari angajati cu contract de munca sunt exceptate de la plata contributiilor de asigurari sociale

Baza legala:

– Legea nr 227 / 2015 articolul 141 lit. b
– Legea nr 223 / 2015 articolul 1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 20.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

7 COMENTARII

  1. In d112 exista 2-Salariat Militar (contribuţie şomaj=0) dar sunt scutiti doar de somaj, daca le scoti contributia la pensie, nu se valideaza declaratia

  2. Sectiunea A sau B, tip asigurat 22 Persoane care realizeaza venituri si nu sunt obligate sa se asigure in sistemul public de pensii deoarece sunt asigurate in sistemul propriu de asigurari sociale.

  3. Buna ziua,
    Va rog să mă ajutati cu acea speță publicată de ANAF la data de 20.04.2017 privind plata contribuțiilor asigurărilor sociale.sunt pensionar militar ,lucrez și în fiecare lună s au oprit aceste contribuții.

  4. Buna ziua,
    Va rog să mă ajutati cu acea speță publicată de ANAF la data de 20.04.2017 privind plata contribuțiilor asigurărilor sociale.sunt pensionar militar ,lucrez și în fiecare lună s au oprit aceste contribuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!