AcasăNewsATENȚIE - campanie Inspecția Muncii - legată de completarea și transmiterea...

ATENȚIE – campanie Inspecția Muncii – legată de completarea și transmiterea în Revisal a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat

Inspecția Muncii pregătește o campanie națională de conștientizare care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor . Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 6 – 10 noiembrie 2017, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 485.745 de euro, adică 2.249.900 de lei. Au fost depistate 133 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 41 erau din județul Bihor și 30 din județul Dâmbovița.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 1543 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 1.983.000 de lei, din care 1.690.000 de lei pentru muncă la negru, și au fost sancţionaţi 361 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1017 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 266.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 91 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 43 au avut loc în București și 10 în județul Argeș.

” În perioada 4 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018, Inspecția Muncii va desfășura o campanie națională de conștientizare care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor.

Acțiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidență a salariaților a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

De asemenea, vom insista pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată. Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL.

Demersul nostru pleacă de la una dintre funcțiile generale ale Inspecției Muncii, aceea de comunicare, prin care se asigură schimbul de informaţii cu autorităţile centrale şi locale, precum şi cu persoanele fizice şi juridice supuse activităţii de control, informarea acestora şi a cetăţenilor asupra modului cum se respectă şi se aplică prevederile legislaţiei din domeniile de competenţă. În acest sens, pentru a veni în sprijinul angajatorilor, inspectoratele teritoriale de munca vor disemina informații referitoare la punerea în aplicare a modificărilor legislative cu privire la registrul general de evidență a salariaților și privind completarea si transmiterea elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Se vor organiza sesiuni de informare și conştientizare care se vor concentra pe entitățile din grupul țintă identificate, urmate de conferințe și comunicate de presă pentru mediatizarea rezultatelor.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Sursa – Serviciul Comunicare INSPECȚIA MUNCII

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!