AcasăDeclaratia 394D 394 - declarare contracte de chirie încheiate cu PF, bonuri fiscale...

D 394 – declarare contracte de chirie încheiate cu PF, bonuri fiscale primite de la plătitori/neplătitori de TVA fără CUI client pe ele, etc.

Colegii de pe grupul – Contabili pe Facebook (Cornel Grama) – au sunat la asistenta contribuabili la Bucuresti (0314-039.160) – si au pus urmatoarele intrebari dat fiind haosul creat cu ce se declara si ce nu se declara in D 394 :

1. Contractele de chirie incheiate cu PF se declara la D 394 sau nu ?

Răspuns : NU se declara daca sunt operatiuni netaxbile in sine ( imobile ) dar se declara daca ar fi un contract de inchiriere auto de ex. – deci asa nu se declara nici contracte de sponsorizare , mecenat sau alte operatiuni netaxabile.

2. Bonurile fiscale primite de la un neplatitor de TVA fara CUI-ul meu pe ele se declara ?

Raspuns : Nu se declara , doar daca exista o factura emisa de acestia . Notiunea de „alte documente ” se refera in cazul persoanelor fizice ca acestia nu pot emite factura.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. Bonurile fiscale primite de la platitori de TVA fara CUI-ul meu pe ele se declara ?

Raspuns : Nu se declara , daca nu exista o factura emisa . Exceptie – daca am un bon avand CUI-ul meu pe el (beneficiar) acesta fiind bon fiscal ce indeplineste conditiile unei facturi simplificate se declara valoric la I pct 1.5.

In concluzie : in 394 se declara doar operatiuni taxabile atat de la persoanele inregistrate cat si de la cele neinregistrate sau PF .

ALTE RESURSE UTILE:

Ghid de completare a Declarației informative 394 – persoane obligate, precizări operațiuni scutite de taxă, termene, exemple, etc. – click aici
Clarificări suplimentare ANAF – referitor la Formularul/Declarația 394 (în atenția persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA) – CLICK AICI
– ULTIMA VERSIUNE PDF D 394 – LINK.
Precizări ANAF cu privire la D 394 aferenta lunii octombrie 2016 – info util – click aici

5 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Nu am gasit nimic despre bonurile fiscale primite de la un neplatitor de TVA dar care are inscris pe ele Codul meu fiscal. Acestea trebuie sa fie declarate in D394? Am intrebat si la Asistenta Contribuabili, am citit cred ca toate ghidurile aparute si nu am gasit nimic, sau imi scapa mie ceva…. Multumesc mult pentru raspunsul dvs.

  2. In declaratia 394 se declara bonurile din care se deduce TVA. Un bon emis cu CUI, de catre un neplatitor de TVA, chiar daca e de forma unei facturi simplificate, din cauza ca nu se deduce TVA, nu se declara. E o operatiune scutita fara drept de deducere.

  3. In D394 se trec toate operatiunile impozabile indiferent daca furnizorul este sau nu platitor de TVA. Daca o factura de la un neplatitor se trece, de ce nu s-ar trece un bon fiscal care are elementele unei facturi simplificate.

  4. Am rugamintea sa ma lamuriti daca exista posibilitatea ca in cazul in care propietarul apartamentului este o persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA si il inchiriaza catre o persoana fizica, factura pe care o emite sa fie fara TVA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!