AcasăDeclaratii fiscalePlata impozitului si contributiilor aferente veniturilor din activitati agricole – noutati aduse...

Plata impozitului si contributiilor aferente veniturilor din activitati agricole – noutati aduse de OMFP 1714/2013

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 648 din 22 octombrie 2013 a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului finantelor publice nr. 1714/2013 pentru aprobarea Procedurii de incasare si de virare la bugetul de stat si bugetele asigurarilor sociale a sumelor incasate in numerar de catre compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ- teritoriale, precum si a modului de colaborare si de realizare a schimbului de informatii dintre organele fiscale din cadrul A.N.A.F. si organele fiscale din cadrul unitatilor administrativ- teritoriale.

Prevederile actului normativ mentionat mai sus, vin in sprijinul contribuabililor persoane fizice care datoreaza impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole, precum si accesorii pentru neachitarea la scadenta a acestora.

Astfel, contribuabilii pot efectua plata acestor obligatii fiscale si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ- teritoriale (primarii) corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal, in numerar, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

– in localitatea respectiva nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ;
– intre unitatea administrativ-teritoriala (prin primar) si directia generala regionala a finantelor publice (prin directorul general sau imputernicitul acestuia ) s-a incheiat un protocol in acest sens.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Plata sumelor privind obligatiile fiscale aferente veniturilor agricole se efectueaza, in numerar, la compartimentul de specialitate al unitatii administrativ-teritoriale in baza listei transmisa de catre organul fiscal competent, a deciziilor de impunere sau a deciziilor referitoare la obligatiile de plata accesorii. Incasarea sumelor platite de catre contribuabil se face chiar daca acesta efectueaza o plata mai mica decat cuantumul obligatiilor fiscale datorate.

Data platii obligatiilor fiscale este data inscrisa in documentul de plata eliberat de compartimentul de specialitate al unitatii administrativ-teritoriale care a incasat suma.

Sursa – DGFP Galati

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!