In atentia angajatorilor care au pierdut baza de date Revisal – info actualizat

4
284

Referitor la adoptarea unei solutii tehnice pentru angajatorii care au pierdut baza de date aferenta Registrului General de Evidenta a Salariatilor in Format Electronic , ITM Constanta (intr-un comunicat datat septembrie 2013) face urmatoarele precizari:

– conform prevederilor art.8 alin 5 din H.G.nr.500/2011, angajatorul este raspunzator pentru pastrarea in conditii de securitate a datelor precum si pentru pastrarea lor pe o perioada indelungata. „Registrul electronic si dosarele personale ale fiecarui salariat se vor pastra in conditii care sa asigure securitatea datelor, precum si pastrarea lor indelungata si corespunzatoare, cu respectarea prevederilor Legii nr.677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Angajatorul raspunde pentru asigurarea acestor conditii, precum si pentru orice prejudiciu produs salariatului sau oricarei alte persoane fizice sau juridice prin incalcarea acestor obligatii.”

– Angajatorul, periodic trebuie sa isi salveze datele si pe un suport extern, asa cum scrie si in Manualul de utilizare a aplicatiei, folosind functiunea „Salvare baza de date” din meniul „Instrumente”.

In cazul in care din diferite motive angajatorii se confrunta cu pierderea bazei de date aferente Registrului General de Evidenta a Salariatilor in Format Electronic, Inspectia Muncii a stabilit urmatoarea procedura:

– pentru angajatorii de dimensiuni mijlocii si mari procedura este urmatoarea:

* angajatorul va prezenta Inspectoratului Teritorial de Munca o cerere de recuperare a bazei de date insotita de urmatoarele documente:

– copie dupa certificatul de inmatriculare
– imputernicire semnata si stampilata de angajator – in cazul in care persoana care solicita recuperarea este alta decat reprezentantul legal al angajatorului;
– copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

* Inspectoratul Teritorial de Munca va transmite solicitarea catre Inspectia Muncii, urmand ca dupa primirea bazei de date recuperata, sa o puna la dispozitia angajatorului, care la primire va prezenta o imputernicire semnata si stampilata de angajator – in cazul in care persoana care solicita recuperarea este alta decat reprezentantul legal al angajatorului si o copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite.

– Pentru angajatori de dimensiuni mici, Inspectoratul Teritorial de Munca va pune la dispozitie un „Raport angajator” pentru a avea informatiile corecte, urmand ca angajatorul sa isi recreeze registrul prin reintroducerea datelor respectind in mod riguros identificatorii specifici – CUI, categorie, forma juridica, forma de organizare, nivel infiintare registru, CNP pentru salariati, numar si data incheiere contract.

* Tariful pentru eliberare „raport angajator” stabilit de Ordinul M.M.F.P.S.nr. 1681/2013 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestatiilor de servicii in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii este de 10 lei/pagina.

Articolul precedentSalariul minim va crește la 850 de lei, începând cu 1 ianuarie 2014, şi la 900 de lei, începând cu 1 iulie 2014
Articolul următorPlata impozitului si contributiilor aferente veniturilor din activitati agricole – noutati aduse de OMFP 1714/2013

4 COMENTARII

  1. […] Pentru a face acest lucru, trebuie sa deschideti Revisal 5.0.6. si sa mergeti la “Instrumente”, in meniul de sus, dupa care dati click pe “Salvare baza de date”. Alegeti folder-ul in care salvati si dati OK. Daca fisierul s-a salvat atunci aplicatia va va da un mesaj in acest sens. In Revisal 5.0.8 – aplicatie aici – veti merge pe “Restaurare baza de date” pentru a reface baza cu angajatorii in noua aplicatie (imaginea de mai jos). UPDATE – In atentia angajatorilor care au pierdut baza de date Revisal – info actualizat 2013 – CLICK AICI […]

  2. In cazul in care am pierdut baza de date din Revisal, reintroduc contractele salariatilor activi s-au astept neaparat baza de date pentru care am facut o cerere de recuperare (salariati>50). Iar in cazul in care intre timp s-au efectuat anumite modificari in cazul CIM – acte aditionale, decizii, etc. iar eu nu am restaurat inca baza de date ce fac? As dori sa ma lamuriti daca se poate in acest caz.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.