impozitarea industriei de panificatie

0
137

Agentia de Administrare Fiscala se afla in discutii cu patronatele din panificatie pentru introducerea unei cote forfetare in acest domeniu, precum si a unor masuri de autorizare a firmelor care produc si comercializeaza produse de panificatie, informeaza NewsIn.

„Exista un proiect pentru introducerea unei modalitati de impozitare in domeniul panificatiei, pe care il discutam cu patronatele. Probabil, pana la sfarsitul anului, acest proiect va fi finalizat, dar va intra in vigoare la cel putin trei-patru luni de la aprobare“, a afirmat presedintele ANAF, Daniel Chitoiu, fara a da detalii despre nivelul impozitului. „Trebuie sa discutam cu patronatele, nu pot sa spun un nivel acum, pentru ca va fi modificat“, a punctat acesta.

Oficialul Fiscului a mai aratat ca in proiect sunt prevazute si masuri de autorizare si urmarire a firmelor din morarit, cum ar fi sistemele de urmarire prin satelit a autovehiculelor care transporta astfel de produse, dupa modelul aplicat in prezent de catre Vama.

In luna iulie, premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ANAF va aplica un sistem de plata forfetar in panificatie, in functie de consumul de energie, respectiv gaze si electricitate.

ANAF a mai propus, in iulie, Guvernului ca producerea si comercializarea produselor din cereale sa fie supravegheate in sistemul antrepozitelor fiscale, similar sistemului aplicat produselor supuse accizelor (petrol, tutun, alcool), in scopul reducerii evaziunii fiscale. Masurile sunt necesare, potrivit oficialilor guvernamentali, pentru a fi diminuata evaziunea din acest domeniu, mai ales pe fondul cresterii preturilor la produsele de panificatie din cauza secetei din aceasta vara.

via – http://www.ccib.ro/afacerea/

Articolul precedentlegi care reglementeaza concediul medical
Articolul următorcu privire la vanzarea activelor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.