Firmele care presteaza servicii de parcari auto nu vor fi obligate sa detina case de marcat fiscale, potrivit unei propuneri legislative

2
157

Agentii economici care presteaza servicii de parcari auto, a caror contravaloare se incaseaza prin automate, nu vor fi obligati sa detina casa de marcat fiscala, potrivit unor propuneri de modificare a

Agentii economici care presteaza servicii de parcari auto, a caror contravaloare se incaseaza prin automate, nu vor fi obligati sa detina casa de marcat fiscala, potrivit unor propuneri de modificare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Conform legislatiei in vigoare, sunt obligati sa utilizeze case de marcat fiscale toti agentii economici, cu exceptia celor care efectueaza comert cu produse agricole in piete, targuri, oboare, a serviciilor de alimentatie publica efectuate in mijloace de transport public de calatori sau a vanzarii de paine si produse de panificatia in magazine sau in raioane specializate.

Aparate de marcat fiscale nu trebuie folosite nici in activitatile de vanzare de ziare si reviste prin distribuitori specializati, transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite, activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa, activitatile de asigurari, activitatile financiare si bancare, cu exceptia caselor de schimb valutar apartinand persoanelor juridice autorizate, vanzarea obiectelor de cult si serviciile religioase prestate de institutiile de cult, comertul cu amanuntul prin comis-voiajori si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de catre magazine, serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului, vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism, furnizarea la domiciliul clientului a energiei electrice si termice, a gazelor naturale, a apei, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobila, de posta si curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de Internet, efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte, serviciile medicale cu plata prestate la domiciliul sau la locul de munca al clientului.

Conform Rompres, propunerile noilor reglementari prevad ca agentii economici care utilizeaza case de marcat fiscale nu vor mai fi obligati ca lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, sa predea organului fiscal teritorial raportul memoriei fiscale pe perioada de raportare.

Totodata, utilizatorii de case de marcat fiscale vor fi obligati sa inregistreze banii personali detinuti de angajati sau de administratorul societatii intr-un registru special intocmit in acest sens si sa introduca, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat electronice, soldul initial reprezentand monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientilor.

sursa – http://www.ccib.ro/afacerea/

Articolul precedent36 de posturi vacante – MCTI
Articolul următorcredit controller – needed

2 COMENTARII

  1. clientul meu mi-a spus ca , casa lui de marcat de 500 RON , nu-i permite setarea monedei pentru monetar sold initial si rest . ce face? isi cumpara alta casa de marcat? :((

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.