IGI – modificări legislative privind condițiile de exceptare a obținerii avizelor de muncă pentru unii cetățenii

0
856

În contextul noilor modificări legislative, cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia care desfășoară activități lucrative pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptați de la obținerea avizului de angajare.

🎯 În contextual noilor modificări legislative prevăzute de Legea 200/10.09.2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România și a Ordonanței Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial nr.832, sunt exceptați de la obținerea avizului de angajare cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia, încadrați în muncă pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Cetățenii statelor menționate care doresc să desfășoare activități lucrative, în condițiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

🎯 În primul semestru al acestui an, Inspectoratul General pentru Imigrări a primit 1777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetățeni provenind din Moldova, Ucraina și Serbia, dintre acesta 1548 fiind avizate favorabil.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 Pentru reglementarea șederii pe teritoriul României, străinii pot consulta site-ul public http://igi.mai.gov.ro/ având totodată posibilitatea de a depune documentele și prin intermediul aplicației online, disponibilă la adresa https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/, pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu și eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Sursa – BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

REVEDEȚI PREZENTAREA
Munca in UE
Articolul precedentReducere impozite în funcție de valoarea capitalurilor proprii – ce a adus nou OUG nr. 153/2020
Articolul următorInsp. Mun. – amenzi în valoare de 3.240.600 de lei, aplicate angajatorilor în săptămâna – 7-12 septembrie 2020
igi-modificari-legislative-privind-conditiile-de-exceptare-a-obtinerii-avizelor-de-munca-pentru-unii-cetateniiÎn contextul noilor modificări legislative, cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia care desfășoară activități lucrative pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptați de la obținerea avizului...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.