Reducere impozite în funcție de valoarea capitalurilor proprii – ce a adus nou OUG nr. 153/2020

1
2669

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020 – a fost publicata Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 153/2020TEXT INTEGRAL AICI – pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii precum și pentru completarea unor acte normative.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 Prin ordonanță se acordă, în perioada 2021-2025, reduceri la determinarea impozitului pe profit, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor şi impozitului specific unor activităţi în funcţie de menţinerea/creşterea capitalurilor proprii.

Astfel, impozitele se vor reduce cu:

1️⃣ – 2%, în cazul în care capitalul propriu contabil, în anul pentru care datorează impozitul, este pozitiv;
2️⃣ – 5%, 6%, 7%, 8%, 9% sau 10%, în funcție de valoarea creșterii anuale a capitalului propriu ajustat al anului pentru care datorează impozitul faţă de capitalul propriu ajustat înregistrat în anul precedent;
3️⃣ – 3%, dacă se înregistrează o creştere peste un anumit nivel, prevăzut în cadrul ordonanței, a capitalului propriu ajustat al anului pentru care datorează impozitul faţă de capitalul propriu ajustat înregistrat în anul 2020. Prevederile prezentei litere se aplică începând cu anul 2022.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 În cazul în care sunt aplicabile două sau trei din reducerile prevăzute mai sus, pentru determinarea valorii reducerii, procentele corespunzătoare acestora se adună, iar valoarea rezultată se aplică asupra impozitului.

Pe perioada aplicării prevederilor (2021-2025), termenele pentru depunerea declaraţiilor şi pentru plata impozitului sunt următoarele:

🔵 a) pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, termenul pentru depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor;
🔵 b) pentru contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, termenul pentru depunerea declaraţiei aferente trimestrului IV şi plata impozitului aferent acestui trimestru este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor;
🔵 c) pentru plătitorii de impozit specific unor activităţi, termenul pentru depunerea declaraţiei aferente semestrului II şi plata impozitului aferent acestui semestru este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

REVEDEȚI PREZENTAREA
Facilitati Fiscale ANAF/MFP
Articolul precedentATENȚIE – taxa de pașaport nu se mai încasează prin unitățile Trezoreriei Statului (OUG 152/2020)
Articolul următorIGI – modificări legislative privind condițiile de exceptare a obținerii avizelor de muncă pentru unii cetățenii
reducere-impozite-in-functie-de-valoarea-capitalurilor-proprii-ce-a-adus-nou-oug-nr-153-2020Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020 - a fost publicata Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 153/2020 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii precum și pentru completarea unor...

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.