AcasăNewsANAF - o nouă facilitate în SPV - plata în numele altei...

ANAF – o nouă facilitate în SPV – plata în numele altei persoane decât titularul contului

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au dezvoltat si implementat noi facilitati ale serviciului Spatiul Privat Virtual: se acorda titularului contului SPV posibilitatea de a plati, in numele oricarei alte persoane fizice, impozite sau contributii evidentiate in Declaratia Unica.

In noul meniu, disponivbil in Serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilitati, se selecteaza optiunea „Plata obligafii fiscale PF” – si apoi ” In numele altei persoane” – se opteaza pentru plata obligatiilor fiscale declarate prin declaratia unica (impozit pe venit, contributii de asigurari sociale de sanatate/ contributii de asigurari sociale).

Apoi se completeaza codul numeric personal/ numarul de identificare fiscala al persoanei pentru care se face plata, precum si suma care se doreste a fi achitata, dupa care plata poate fi efectuata.

Aceasta facilitate este disponibila numai in serviciul SPV, momentan nefiind posibila o astfel de plata prin intermediul site-ului ghiseul.ro.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Totodata, tot prin contul SPV, contribuabilii persoane fizice pot genera doua noi rapoarte:

1. Istoric declaratii = Declaratii depuse de persoana fizica in forma electronica (pana acum era disponibil acest istoric doar pentru persoane juridice)
2. C168 = Duplicat Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune

in perioada urmatoare, MFP si ANAF au in vedere implementarea platii prin SPV si interconectarea cu ghiseul.ro, a unor categorii de obligatii fiscale pentru persoanele juridice.

ANAF reaminteste ca interconectarea dintre serviciul SPV si ghiseul.ro a fost implementata in luna iunie a.c., contribuabilii persoane fizice avand posibilitatea de a achita direct cu cardul bancar, In nume propriu, peste 30 impozite si contributii, prevazute in anexa O.M.F.P. 1376/2016. Cele mai frecvente plati au vizat impozitul pe venit, contributii, accize colectate si plata unor penalitati.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Spatiul Privat Virtual (SPV) este un serv1c1u destinat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau entitatilor fara personalitate juridica. SPV permite obtinerea informatiilor privind situatia fiscala, depunerea electronica a declaratiilor fiscale, plata obligatiilor fiscale pentru persoanele fizice, primirea electronica a documentelor si a actelor administrativ fiscale.

Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica, asemenea celor comunicate prin posta sau la ghiseu.

Accesarea serviciului „Spatiul privat virtual” se realizeaza din pagina principala a site-ului ANAF www.anaf.ro, sectiunea „Servicii Online – Serviciul Tnregistrare/Tnrolare persoane fizice si juridice Spatiul Privat Virtual”.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Sursa – ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au dezvoltat si implementat noi facilitati ale serviciului Spatiul Privat Virtual: se acorda titularului contului SPV posibilitatea de a plati, in numele oricarei alte persoane fizice, impozite sau contributii evidentiate in Declaratia Unica. In noul...ANAF - o nouă facilitate în SPV - plata în numele altei persoane decât titularul contului
error: Conținutul este protejat !!