Mecanismul de informare a angajatului – activ. Angajatorii trebuie sa introducă adresa electronică (e-mail) în cadrul Declarației D 112

0
2269

Potrivit ministrului muncii – sursa – in data de 22.08.2020, mecanismul de informare a angajatului – „Viitor pensionar informat și respectat” – este funcțional!

Angajatorii din România, care au trecut o adresă de email validă în Declarația D112, vor primi un mesaj de tip e-mail informativ de la Casa de Pensii prin intermediul căruia CNPP îi sprijina pe angajații lor, care se pregătesc să iasă la pensie în următoarele 3 luni, cu o serie de informații utile (despre formulare și sursa de unde se pot descărca, despre actele necesare pe care să le aibă la îndemână – carnet de muncă, adeverințe privind vechimea în muncă, diplome de studii etc.).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Potrivit ministrului – aproximativ 2000 de angajați îndeplinesc condițiile de vârstă în noiembrie, iar ei sunt primii cărora s-a adresat CNPP. Aceasta a precizat ca – până la ziua în care vor încheia raporturile de muncă și vor pleca spre casă știind că, de a doua zi, sunt pensionari, vor avea actele pregătite. Informarea ține cont de vârsta de pensionare nu și de stagiul realizat ori de încadrarea în condiții speciale de muncă.

MMPS si CNPP au demarat această activitate pentru că doresc ca:

– perioada de intrare la pensie să nu mai fie un stres;
– să se proceseze dosarele de pensie cât mai repede, fiind actele în ordine;
– să se emită decizia cât mai repede pentru ca persoanele să nu rămână fără niciun venit de la momentul ultimului salariu până la prima pensie;
– să fie mai ușor pentru angajații caselor de pensii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Din informațiile pe care MMPS le are la acest moment, 30% dintre angajatori nu au completat adresa de email în Declarația D112. In acest sens, ministrul roaga toți angajatorii să completeze câmpul în care se introduc datele de contact/adresa electronică în cadrul Declarației D112 – pentru a putea beneficia de acest mecanism de informare periodică privind intrarea la pensie a angajaților care se apropie de această etapă.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Casa de Pensii
Articolul precedentSinteza săptămânii 17.08.2020 – 21.08.2020 – totul despre bilanțul la 30.06.2020, modificări la D 394, controale ITM, noutăți legislative, etc.
Articolul următorANAF – o nouă facilitate în SPV – plata în numele altei persoane decât titularul contului
mecanismul-de-informare-a-angajatului-activ-angajatorii-trebuie-sa-introduca-adresa-electronica-e-mail-in-cadrul-declaratiei-d-112Potrivit ministrului muncii - sursa - in data de 22.08.2020, mecanismul de informare a angajatului – "Viitor pensionar informat și respectat" - este funcțional! Angajatorii din România, care au trecut o adresă de email validă în Declarația D112, vor primi un mesaj de tip...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.