AcasăNewsATENȚIE - facilitățile fiscale, prelungite până la 31 iulie 2020 (oficial ANAF)

ATENȚIE – facilitățile fiscale, prelungite până la 31 iulie 2020 (oficial ANAF)

În scopul revitalizării și evitării procedurii insolvenței, debitorii, persoane juridice de drept public sau privat, cu excepția instituțiilor publice definite potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, și a unităților administrativ-teritoriale, aflați în dificultate financiară și pentru care există riscul intrării în insolvență, își pot restructura obligațiile bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 și neachitate până la data emiterii certificatului de atestare fiscală, precum și obligații bugetare accesorii.

Se precizează în mod expres faptul că restructurarea obligațiilor bugetare se poate aplica si următorilor contribuabili:

a) debitorii care pierd eșalonarea la plată întrucât disponibilitățile bănești ale acestora, previzionate pe perioada de derulare a eșalonării, nu permit susținerea acesteia;
b) debitorii care au garantate obligațiile bugetare potrivit art. 210-211 și art. 235 din Codul de procedură fiscală.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Debitorul care dorește să își restructureze obligațiile bugetare poate notifica organul fiscal competent cu privire la intenția sa în perioada 1 februarie – 31 martie 2020, sub sancțiunea decăderii.

Solicitarea de restructurare se va putea depune până la 31 iulie 2020, sub sancțiunea decăderii.

Baza legală: Ordonanța Guvernului nr. 6 din 28 ianuarie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare (Monitorul Oficial nr. 72 din 31 ianuarie 2020).

NOU – Planul de Conturi Societati Comerciale – actualizat la 2020 – descărcare gratuita (fișier editabil, cu explicații, etc.) – click aici

NOU – Planul de Conturi ONG (actualizat la luna 2020) – fișier gratuit (editabil și cu explicații) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
În scopul revitalizării și evitării procedurii insolvenței, debitorii, persoane juridice de drept public sau privat, cu excepția instituțiilor publice definite potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, și a unităților administrativ-teritoriale, aflați în dificultate financiară și pentru care există riscul intrării în insolvență, își...ATENȚIE - facilitățile fiscale, prelungite până la 31 iulie 2020 (oficial ANAF)
error: Conținutul este protejat !!