AcasăDeclaratia 394Unde verificam starea declarației depuse, cum procedam când nu primim recipisa, retransmitem...

Unde verificam starea declarației depuse, cum procedam când nu primim recipisa, retransmitem sau nu dacă nu s-a descarcat recipisa de confirmare a depunerii (depunere declarații la ANAF în 2019)

Unde verificăm starea declarației depusa în cursul anului 2019 ?

Începând cu anul 2019 (ca si pana acum), dupa accesarea paginii de mai jos – introduceti in campurile respective, CUI-ul firmei si numarul de inregistrare al unei declaratii transmise pentru acel CUI (indexul dat de e-guvernare.ro la trimiterea declaratiilor sau cel inscris de functionari in cazul depunerii la ghiseu) – dupa care apăsați butonul “Verifică”.

Precizam ca recipisele sunt stocate pe site-ul ANAF numai o perioada limitata de timp, drept pentru care – PASTRATI RECIPISA IN CAUZA PE PC SAU LISTATI-O PENTRU SIGURANTA – DEOARECE IN CAZUL UNUI CONTROL ACEASTA VA FII SOLICITATA LA VERIFICARE.

Pentru vizualizarea stării declaraţiei depuse, dar ai a altor declaratii fiscale, accesati link-ul – http://www.anaf.ro/StareD112/

Cum procedam când depunem declarațiile la ANAF în termen, însa nu primim recipisa – iar după primire aceasta prezintă erori

In caz ca ati trimis declaratia in termen si cand veti primi recipisa (…candva maine ..poimaine…etc ..) aveti erori – este bine de stiut asta din CPF:

art 103 CPF „(5) – Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în situaţia în care declaraţia fiscală a fost depusă până la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea declaraţiei, data depunerii declaraţiei este data din mesajul transmis iniţial în cazul în care contribuabilul/plătitorul depune o declaraţie validă până în ultima zi a lunii în care se împlineşte termenul legal de depunere.”

Adica, cat mai repede, trebuie sa o depuneti pe cea corecta (valabil pentru ian. 2019) !

Multumiri pentru precizarile de pe Contabili pe Facebook – colegului Cornel Grama

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Nu retransmiteți declarațiile dacă nu s-a descarcat recipisa de confirmare a depunerii – oficial ANAF

ANAF comunica urmatoarele – intrucât peste 80% dintre declaraţiile fiscale cu termen de depunere 25 ale lunii, au fost transmise în intervalul 23-24 ale lunii, sistemul informatic înregistrează întârzieri la emiterea recipisei de confirmare a depunerii ANAF roaga contribuabilii să nu retransmita declaraţiile, în cazul în care nu s-a primit recipisa de confirmare, deoarece acest lucru aglomerează sistemul informatic într-o măsură şi mai mare.

De asemenea, ANAF vă informeaza că veţi primi confirmarea pe măsură ce sistemul va prelucra declaraţiile.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

11 COMENTARII

  1. […] – Depunerea Declaraţiei Unice – prin intermediul interfeţei disponibile la – click aici – Depunerea declaraţiilor fiscale – prin intermediul interfeţei disponibile la – click aici – Pentru verificarea stării depunerii declaraţiilor se poate accesa – LINK UTIL […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Unde verificăm starea declarației depusa în cursul anului 2019 ? Începând cu anul 2019 (ca si pana acum), dupa accesarea paginii de mai jos – introduceti in campurile respective, CUI-ul firmei si numarul de inregistrare al unei declaratii transmise pentru acel CUI (indexul...Unde verificam starea declarației depuse, cum procedam când nu primim recipisa, retransmitem sau nu dacă nu s-a descarcat recipisa de confirmare a depunerii (depunere declarații la ANAF în 2019)
error: Conținutul este protejat !!