ITM – acțiune de informare și control în instituțiile de administrație publica (până la 10.10.2019)

1
282

Până la data de 10 octombrie 2019, inspectorii de muncă din cadrul ITM – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă vor desfășura o acțiune de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, în instituțiile de administrație publică de pe raza fiecarui județ.

Obiectivul acțiunii îl constituie creșterea nivelului de respectare a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă de către autorități și instituții publice, clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a unor prevederi legale în domeniul securității și sănătății în muncă, stabilirea de măsuri de remediere a neconformităților constatate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Inspecției Muncii, fiind motivată de evenimentele înregistrate în cadrul unităților administrativ teritoriale atât de către lucrătorii angajați cu contract individual de muncă cât și în timpul prestării de activitate în folosul comunității de către beneficiarii Legii nr. 416 / 2001.

Evenimentele au fost generate cu precădere de executarea unor lucrări de către lucrători fără pregătire și instruire corespunzătoare, fără ca aceștia să fie supravegheați de persoane competente, de lipsa echipamentelor de muncă, de neasigurarea măsurilor de protecție a lucrătorilor sau folosirea lor la operații pentru care nu aveau aviz sau calificare necesară.

ITM avertizează – nerespectarea obligațiilor legale de securitate și sănătate în muncă poate atrage răspunderea penală – click aici

În acest context, inspectorii de muncă vor proceda la informarea angajatorilor asupra modului cum se respectă și se aplică prevederile legislative din domeniul de competență, vor furniza totodată informații cu privire la mijloace de aplicare a acestor dispoziții.

Această etapă va fi urmată de o alta, de verificare a respectării cerințelor impuse de legislația din domeniul sănătății și securității în muncă, întrucât doar o conduită adecvată și conformă cu legea asigură prevenirea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională.

Rezolvare erori REVISAL 6.0.7 – dacă s-a actualizat Windows-ul 10 la versiunea Windows 10.1903 (foarte important) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

REVEDEȚI PREZENTAREA
Salarizare
Articolul precedentNEWS – majorarea termenelor de păstrare în SPV a mai multor documente (nou proiect MFP)
Articolul următorVă mulțumim din suflet tuturor! Contabili și resurse pentru ei (pagina noastră oficială de Facebook) a atins azi – 43.000 de like-uri.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.