ITM – va urma o acțiune de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de SSM

1
574

În perioada 26.08-10.10.2019 se va desfasura Actiunea Inspectiei Muncii de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă în instituţiile de administraţie publică.

Obiectivul acțiunii constă în cresterea nivelului de respectare a legislaţiei din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de către autorităţi şi instituţii publice şi clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și aplicare a unor prevederi legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de către angajatorii ţintă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

În acest sens Inspectoratul Teritorial de Muncă din fiecare judet – organizează în perioada 26.08-12.09.2019 sesiuni de informare publică la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai unităţilor din administraţia publică.

De asemenea vor fi comunicate în mass-media locală mesaje de informare și conștientizare.

Această acțiune a Inspecției Muncii are ca obiectiv prevenirea eventualelor disfuncţii din cadrul sistemului de muncă, astfel încât procesul muncii să se desfăşoare în condiţii de maximă eficienţă, scopul final fiind protejarea vieţii, integrităţii şi sănătăţii lucrătorilor împotriva riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională care pot apărea la locul de muncă şi crearea unor condiţii de muncă menite să le asigure acestora confortul fizic, psihic şi social.

GRATUIT – Codul Muncii sau Legea 53/2003 – versiunea actualizată la data de 21.08.2019 (editabil și gratuit) – click aici

Inspectoratul Teritorial de Muncă din fiecare judet – va face publice data și locul unde vor avea loc sesiunile de informare publică.

Sursa (cu multumiri) – ITM Alba

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.