AcasăDeclaratia 112Declarația 112 - un nou proiect a fost postat de MFP pe...

Declarația 112 – un nou proiect a fost postat de MFP pe site-ul oficial. Află de aici modificările!

Pe site-ul oficial al MFP a fost publicat, în data de 26 august 2019Proiectul de Ordin pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” – sau D 112.

Acesta este un nou proiect, diferit fata de cel postat in 21.08.2019DETALII AICICU PRECIZAREA CA AMBELE PROIECTE NU S-A MATERIALIZAT IN NOI ACTE NORMATIVE APARUTE IN M.O..

Prevederile NOULUI PROIECT DE ORDIN – vizează modificarea Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate corespunzător cu modificările din legislația specifică, generate de modificările Codului fiscal ca urmare a prevederilor O.U.G. nr. 43/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care privesc stabilirea unor măsuri în domeniul investiţiilor precum și de necesitatea actualizării anexelor și instrucțiunilor de completare, în funcție de problemele semnalate din practică, după cum urmează:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

• actualizarea casetelor privind înscrierea cifrei de afaceri și a ponderii cifrei de afaceri din activitățile prevăzute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, în vederea acordării facilităților fiscale în luna de raportare, în sensul declarării de către angajator, pe proprie răspundere, a îndeplinirii condițiilor aplicării acestora”;

• introducerea unor casete informative cu privire la persoanele detaşate în/din România cât și cu privire la statul în care se datorează constribuțiile sociale obligatorii, respectiv detașate cu sau fără. formularul portabil A1.

• actualizarea codurilor CAEN pentru angajatorii care beneficiază de facilitățile fiscale prevăzute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.

GRATUIT – Codul Muncii sau Legea 53/2003 – versiunea actualizată la data de 21.08.2019 (editabil și gratuit) – click aici

• actualizarea nomenclatorului ”Creanțe fiscale” prin introducerea unor noi casete pentru declararea CAS-ul pentru condiții deosebite și speciale, datorat de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor și cărora li se aplică facilitățile fiscale .

• introducerea unor noi casete în Secțiunile A și B pentru declararea bazelor de calcul și a contribuțiilor sociale obligatorii aferente veniturilor din salarii și asimilate salariului realizate de persoanle fizice care își desfășoară activitatea la angajatorii din domeniul construcțiilor.

• introducerea unor câmpuri noi în secţiunea E3 din anexa asigurat: ” Impozit scutit conform art. 60 pct. 1 din Codul fiscal”, „Venit scutit conform art. 60 pct. 2 din Codul fiscal”, „Impozit scutit conform art. 60 pct. 2 din Codul fiscal”, „Venit scutit conform art. 60 pct. 3 din Codul fiscal”, „Impozit scutit conform art. 60 pct. 3 din Codul fiscal”, „Venit scutit conform art. 60 pct. 4 din Codul fiscal”, „Impozit scutit conform art. 60 pct. 4 din Codul fiscal”, „Impozit scutit cf. art. 76 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 566/2004 Legea cooperației agricole”, „Impozit scutit conform art. 4 alin. (3) din Legea nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară”.

PENTRU A DESCARCA PROIECTUL DE ORDINCLICK AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Pe site-ul oficial al MFP a fost publicat, în data de 26 august 2019 - Proiectul de Ordin pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a "Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a...Declarația 112 - un nou proiect a fost postat de MFP pe site-ul oficial. Află de aici modificările!
error: Conținutul este protejat !!