AcasăLegislatie actualizataOUG 60/2019 - stingere obligații fiscale în sectorul energiei electrice (MO 556/2019)

OUG 60/2019 – stingere obligații fiscale în sectorul energiei electrice (MO 556/2019)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 556 din 5 iulie 2019, a fost publicata Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60 din 4 iulie 2019 – privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligaţii fiscale şi bugetare, precum şi unele măsuri referitoare la obligaţiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privatizare şi împrumuturilor contractate de statul român de la instituţii de credit şi subîmprumutate operatorilor economici.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) – precum si textul integral. Speram sa va fie de folos.

– Ordonanța de urgență reglementează o modalitate specială de stingere a obligaţiilor fiscale administrate de ANAF ale operatorilor economici care deţin capacităţi de producere a energiei electrice instalate în Sistemul electroenergetic naţional reprezentând active funcţionale energetice.

– Prin derogare de la prevederile Codului de procedură fiscală, oricând, la cererea operatorilor economici care deţin capacităţi de producere a energiei electrice instalate în Sistemul electroenergetic naţional reprezentând active funcţionale energetice, creanţele fiscale administrate de ANAF se sting prin trecerea în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Energiei a unor active funcţionale energetice, aflate în proprietatea acestora.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Cererea operatorilor economici aprobată prin hotărârea adunării generale a acţionarilor va cuprinde o analiză tehnico-economică privind justificarea operaţiunii şi efectele acesteia şi va fi însoţită de avizul favorabil al Ministerului Energiei şi al operatorului de transport şi sistem – Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – S.A.,.

– Stingerea creanţelor fiscale şi bugetare se va face la valoarea bunurilor ce intră în componenţa activelor funcţionale energetice, stabilită prin raportul de evaluare întocmit de către un evaluator autorizat în condiţiile legii.

– Ministerul Energiei şi operatorii economici încheie un proces-verbal de predare-preluare prin care trec în proprietatea publică a statului activele funcţionale energetice. Procesul-verbal constituie titlu de proprietate publică al statului.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL OUG 60/2019 – CLICK AICI

– Organul fiscal central stinge creanţele fiscale şi bugetare cu valoarea bunurilor trecute în proprietatea publică a statului în baza procesului-verbal şi notifică operatorul economic şi Ministerul Energiei în acest sens. Data stingerii creanţelor este data semnării procesului-verbal.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 556 din 5 iulie 2019, a fost publicata Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60 din 4 iulie 2019 - privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligaţii fiscale şi bugetare, precum şi unele...OUG 60/2019 - stingere obligații fiscale în sectorul energiei electrice (MO 556/2019)
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura