ULTIMA ORĂ (proiect nou ANAF) – Procedura înregistrării în scop de TVA și emiterea Deciziei de înregistrare în scop de TVA (în aceeași zi cu data depunerii – prin opțiune)

4
1013

Multumita colegilor de pe grupul contabililor – Contabili pe Facebook – va informam ca, în data de 30.01.2019, ANAF a postat pe site-l oficial – Proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului președintelui ANAF nr.2856/2017 privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal în cazul înregistrării şi anulării înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată .

Potrivit proiectului, pașii de urmat sunt urmatorii:

1. Cu ajutorul unui PDF inteligent se transmite un zip atasat ce contine – Declaratia pe proprie raspundere a asociatiilor / administratorilor – SEMNATA OLOGRAF de acestiaMODEL AICI.

2. Se depune Formular 010MODEL 2019 AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

3. Cu cele doua se merge la ANAF si daca este valida recipisa la Declaratiea transmisa si semnata electronic se emite – Deciza de inregistrare in scop de TVA

„”(10) Decizia prin care se aprobă solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA depusă de persoanele impozabile potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în condițiile prevăzute la alin. (7), se emite în ziua depunerii solicitării. ”

Ulterior se fac verificari asupra acelei declaratii pe proprie raspundere semnata de asociati si asupra informatiilor declarate in PDF daca acestea corespund cu datele din evidenta organelor fiscale

PENTRU A DESCARCA PROIECTUL DE ORDIN – CLICK AICI

IMPORTANT:

Art. II. Pentru persoanele impozabile care au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru care procedura de evaluare a riscului fiscal nu a fost finalizată până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, este aplicabilă procedura în vigoare la data depunerii solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.
Art. III. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și se aplică începând cu data de 1 februarie 2019.

PROCEDURA NU SE APLICA la depasirea la plafon – Acolo ramane la fel – doar 010 + balanta !

Articolul precedentGuvernul a aprobat o valoare dublă de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2019 – NOU
Articolul următorViza CECCAR 2019 – pe lângă Raportul Anual, mai sunt necesare unele documente (oficial)

4 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.