AcasăCodul munciiGuvernul a aprobat o valoare dublă de lucrători nou-admiși pe piața forței...

Guvernul a aprobat o valoare dublă de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2019 – NOU

Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2019, în creștere față de anul trecut.

Documentul stabilește, pentru anul 2019, un contingent de 20.000 de lucrători nou – admişi pe piaţa forţei de muncă din România, cu 5.000 mai mulți față de anul 2018, având în vedere că anul trecut Guvernul a fost nevoit să suplimenteze cu8.000 contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România.Măsura de suplimentare a contingentului aprobat inițial anul trecut a fost adoptată după ce s-a înregistrat o creștere cu peste 50% a numărului de avize de muncă eliberate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Decizia privind stabilirea contingentului din acest an la 20.000 de lucrători nou-admiși a fost luată având în vedere potențialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Cum se stabilește salariul minim în 2019 – pentru funcțiile care necesită studii superioare (precizări oficiale noi – ITM) – click aici

Măsura adoptată de Guvern a ținut cont de datele comunicate de Inspectoratul General pentru Imigrări, conform cărora în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2018 au fost eliberate 6.519 avize, din care 4.299 pentru lucrători permanenți, 1.980 pentru lucrători detașați, 121 pentru lucrători înalt calificați, 90 pentru lucrători sezonieri, 25 pentru lucrători transfrontalieri și 4 pentru lucrători stagiari, dar și de datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit cărora, în perioada ianuarie – august 2018, 63.819 de locuri de muncă au fost declarate vacante, în mod repetat, de către angajatori.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Monografie contabilă salarizare (resurse umane/HR) – valabilă din 01.01.2019 (inclusiv pentru sector construcții) – click aici

Sursa – Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura