AcasăDeclaratia Unica 212OPANAF 49/2019 - "Declarația Unică" se depune până la data de 15...

OPANAF 49/2019 – “Declarația Unică” se depune până la data de 15 martie 2019, sau în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului (și NUMAI ONLINE)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 43 din 16 ianuarie 2019, a fost publicat Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 49 din 11 ianuarie 2019 – pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) – precum si textul integral .

UPDATE (14.03.2019) – OUG 15/2019 – prelungirea termenului pentru Declarația Unică, noul termen – 31 iulie 2019 (MOF 204/2019) – click aici

ULTIMA ORA (comunicat MFP) – termenul de depunere a “Declarației Unice” și a “Formularului 230” va fi extins până la 31 iulie 2019 – click aici

– Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

UPDATE (22.01.2019) – Declarația Unică (2019) – ANAF a publicat PDF-ul inteligent valabil în acest an (conform cu OPANAF 49/2019) – click aici

– Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CAS şi/sau CASS).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Declaraţia se depune până la data de 15 martie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligaţia:

a) declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
b) declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
c) declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

PENTRU A DESCARCA OMFP 49/2019 – CLICK AICI

– Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.

– Declaraţia se depune, NUMAI prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

a) prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual” (SPV);
b) pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

ACCESEAZA LINK-UL URMATOR, PENTRU A VEDEA ULTIMELE NOUTATI CONTABILE SI FISCALE (ALE ANULUI 2019) – CLICK AICI

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!