Care sunt modificările aduse la D 205 și D 207 – de către OPANAF nr. 48/2019 (info oficial plus termene)

2
1241

Dupa cum stiti (din articolul de ieri, in Monitorul Oficial nr. 38 din 15 ianuarie 2019, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 48 din 11 Ianuarie 2019text integral – pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 205 „Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit“ și 207 „Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți“.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) .

– Declaraţiile informative se depun până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

UPDATE (18.01.2019) – Declarația 205 – ANAF a publicat azi PDF-ul inteligent necesar pentru anul de raportare 2018 – click aici

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– În cazul formularului 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”, se aduc următoarele modificări:

a) eliminarea indicatorului ”venit brut”, având în vedere că, potrivit O.U.G. nr.18/2018, pentru veniturile din jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, începând cu data de 23 martie 2018, obligaţia privind calculul, reţinerea şi declararea impozitului, pe fiecare beneficiar de venit, revine organizatorului sau plătitorului de venituri;
b) introducerea veniturilor obţinute de nerezidenţi la jocurile de noroc practicate în România;
c) includerea unei secţiuni referitoare la veniturile din dividende, în care sunt evidenţiate atât veniturile distribuite, cât şi veniturile plătite.

UTIL – Sărbători legale începând cu 01.01.2019 – sau zilele libere în care legal nu se lucrează (conform legislație în vigoare) – click aici

– În cazul formularului 207 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi” se aduc următoarele modificări: MATERIAL UTIL AICI

a) eliminarea informaţiilor referitoare la categoria venituri din jocuri de noroc pentru care, începând cu data de 23 martie 2018, veniturile obţinute de nerezidenţi la jocurile de noroc practicate în România se impozitează potrivit Titlului IV ”Impozitul pe venit” din Codul fiscal.

UTIL – Tabel exemplificativ calcul salarii după 01.01.2019 (oficial) – comparație salarizare normală cu salarizare construcții – CLICK AICI

Articolul precedentDeclarația de inactivitate – care este termenul limită de depunere în anul 2019 (pentru raportare aferentă an 2018)
Articolul următorOPANAF 49/2019 – „Declarația Unică” se depune până la data de 15 martie 2019, sau în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului (și NUMAI ONLINE)

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.