Legea 191/2018 – creștere plafon pentru dotarea cu POS (precizări ANAF)

0
462

Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 642 din 24 iulie 2018, a fost publicata Legea nr. 191 din 19 iulie 2018text integral aici – pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro în echivalent lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată şi cardurile de debit, şi cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS şi/sau al altor soluţii moderne de acceptare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Anterior, plafonul era de 10.000 de euro şi erau vizate doar persoanele juridice care desfăşurau activităţi de comerţ cu amănuntul, nu şi prestatorii de servicii.

– Persoanele juridice obligate să se doteze cu POS vor putea oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante (nu mai există obligativitatea).

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentContractele de munca cu timp parțial, verificate de inspectorii de munca (comunicat oficial)
Articolul următorNOU – Guvernul a stabilit ca zilele de 16 şi 17 august 2018 să fie zile nelucrătoare (pentru angajații din sectorul public)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.