AcasăDeclaratii fiscaleOPANAF 1203/2018 - modificări noi la Declarația 100 (text integral și info...

OPANAF 1203/2018 – modificări noi la Declarația 100 (text integral și info oficial)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 424 din 18 mai 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1203 din 10 mai 2018 – privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2018, au fost aduse o serie de modificări şi completări Codului fiscal, printre care şi modificarea prevederilor art. 132 „Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri cu reţinere la sursă”. Potrivit noilor prevederi, plătitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din arendă sau din asocieri cu persoane juridice au obligaţia reţinerii contribuţiei de asigurări sociale şi depunerii Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (Declaraţia 112).

– Totodată, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018, au fost introduse şi dispoziţii referitoare la deducerea din impozitul datorat pe veniturile microîntreprinderilor a cheltuielilor cu sponsorizarea pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Având în vedere cele de mai sus, Declaraţia 100 a suferit următoarele modificări:

a) introducerea unui rând distinct ”Suma deductibilă” la Secţiunea I – Impozite şi taxe care se plătesc în contul unic, pentru evidenţierea sumelor reprezentând cheltuieli cu sponsorizări deductibile din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor. Potrivit noilor reglementări, din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective se scad sumele reprezentând sponsorizări până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.
b) introducerea unei secţiuni care va cuprinde informaţii necesare evidenţierii sumelor scutite reprezentând impozit pe profit şi impozit pe veniturile microîntreprinderii, în conformitate cu prevederile Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1203/2018 – CLICK AICI

c) au fost eliminate din Nomenclatorul privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, anexă la formularul 100, poziţiile pentru declararea impozitului reţinut la sursă pe veniturile realizate de persoanele fizice din drepturi de proprietate intelectuală, din arendarea bunurilor agricole sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică;
d) a fost introdus un nou nomenclator, anexă la formularul 100, Nomenclatorul obligaţiilor scutite de la plată, potrivit legii, care cuprinde facilităţile fiscale în vigoare, cum ar fi impozitul pe profit scutit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderii scutit, în conformitate cu prevederile Legii cooperaţiei agricole nr.566/2004
e) instrucţiunile de completare a formularului 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” au fost modificate în mod corespunzător.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!