AcasăLegislatie actualizataOMFP 1850/2018 - procedură punere în aplicare titluri executorii instituții publice

OMFP 1850/2018 – procedură punere în aplicare titluri executorii instituții publice

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 382 din 4 mai 2018, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1850 din 18 aprilie 2018 pentru modificarea şi completarea Procedurii de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înfiinţarea popririi conturilor autorităţilor şi instituţiilor publice deschise la nivelul unităţilor Trezoreriei Statului, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.336/2011.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 22/2002 privind executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice, stabilite prin titluri executorii, instuţiile publice beneficiază de o procedură de executare silită specială în situaţia în care pe numele acestora au fost emise titluri executorii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– În baza O.G. nr. 22/2002 a fost emis OPANAF 1031/2008 pentru aprobarea Procedurii privind colectarea prin executare silită a creanţelor fiscale faţă de debitori instituţii publice. Astfel, plata creanţelor bugetare se poate realiza de către instituţia publică debitoare în termen de 6 luni de la data la care aceasta a primit somaţia comunicată de organul de executare competent. Termenul se poate prelungi, justificat, la cerere, cu încă 3 luni. În cazul în care debitorul instituţie publică nu îşi îndeplineşte obligaţia de plată în termenul specificat mai sus, organul de executare competent va proceda la acţiuni de executare silită, potrivit Codului de procedură fiscală, prin poprire şi/sau prin sechestrarea bunurilor mobile şi imobile urmăribile, proprietate privată a debitorului.

– Tot în baza O.G. nr. 22/2002 a fost emis OMFP 2336/2011 pentru aprobarea Procedurii de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înfiinţarea popririi conturilor autorităţilor şi instituţiilor publice deschise la nivelul unităţilor Trezoreriei Statului, act normativ care este modificat şi completat prin OMFP 1850/2018.

PENTRU A DESCARCA OMFP 1850/2018 – CLICK AICI

– Se aduc astfel precizări privind operaţiunile pe care trebuie să le întreprindă Trezpreria Statului în situaţia în care primeşte de la un executor judecătoresc sau de la organul fiscal competent în executarea silită o adresă de înfiinţare a popririi asupra conturilor unei instituţii ori autorităţi publice, însoţită de copia certificată de pe titlul executoriu.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!