SPLIT TVA – ANAF vă recomandă să verificaţi permanent situaţia dumneavoastră fiscală, utilizând SPV sau prin prezentarea la sediul ANAF

1
195

Va reamintim ca, de la 1 ianuarie 2018 se aplică mecanismul privind plata defalcată a TVA. Au obligaţia să deschidă şi să utilizeze cel puţin un cont de TVA:

– contribuabilii înregistrați în scopuri de TVA pentru încasare şi plată, potrivit art. 316 din Codul Fiscal,
– instituţiile publice înregistrate în scopuri de TVA pentru încasare, potrivit art. 316 din Codul Fiscal,

care, începând cu data de 1 ianuarie 2018, înregistrează restanțe la plata TVA conform art. 157 din Codul de Procedură Fiscală, neachitate în termen de 60 de zile lucrătoare de Ia scadenţă ,în cuantum mai mare de:

– 15.000 de lei în cazul contribuabililor mari,
– 10.000 de lei în cazul contribuabililor mijlocii,
– 5.000 de lei pentru restul contribuabililor,

începând cu data de 1 a celei de a doua luni următoare celei în care s-a împlinit termenul de 60 de zile lucrătoare de Ia scadenţă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Fac excepție contribuabilii pentru care este suspendată executarea silită a restanțelor la plata TVA, în condiţiile art. 235 din Codul de Procedura Fiscală.

În acest sens, vă recomandăm să verificaţi permanent situaţia dumneavoastră fiscală, fie utilizând Spaţiul Privat Virtual, fie prin prezentarea Ia sediul ANAF, în vederea preîntâmpinării neconcordanţelor sau, după caz, remedierii acestora în timp util pentru a evita încadrarea din oficiu Ia aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA.

ATENŢIE! – În situaţia în care în termen de 60 de zile lucrătoare de Ia scadenţă nu achitaţi obligaţiile fiscale restante reprezentând TVA, începând cu data de 1 a celei de a doua luni următoare celei în care s-a împlinit acest termen, veţi fi înscrişi în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVALINK.

OPANAF 223/2018 – ce modificări noi au apărut la D 086 (plată defalcată a TVA – split TVA) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice OLT

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.