AcasăCodul munciiATENȚIE - dacă s-a făcut majorarea salariului minim prin Act Adițional, trebuie...

ATENȚIE – dacă s-a făcut majorarea salariului minim prin Act Adițional, trebuie întocmită și minuta de informare

Desi am uitat pana acum, reaminitm – angajatorilor cât şi angajaţilor, faptul că, prin H.G. nr. 846 din 29 noiembrie 2017, începând cu data de 1 ianuarie 2018, se modifică salariul minim brut pe ţară garantat în plată la 1.900 lei pe lună .

Angajatorilor le revine obligaţia:

UPDATE – Minuta informare întocmită cu ocazia Actului Adițional la CIM – model pentru majorare salariu minim la 1.900 lei – click aici

emiterii unei decizii colectivemodel oficial aici salariatii primind doar o comunicare cu privire la modificarea/majorarea salariului – in cazul salariului minim brut pe tara (sau direct prin formularul de decizie). Angajatorilor le revine obligatia de a transmite în aplicaţia electronică constituită la nivel naţional (REVISAL) această modificare, până cel târziu în ziua de 31.03.2018 (conform HG 905/2017).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

întocmirii actului adiţional de modificare a salariului la contractul individual de muncă. Actul aditional se aplica mai ales in cazul angajatorilor care au CCM, deoarece aceste situatii (modificari/majorari de salarii) se stabilesc de comun acord intre parti. Angajatorilor le revine obligatia de a transmite în aplicaţia electronică constituită la nivel naţional (REVISAL) această modificare, pana la data de 31.03.2018 (conform HG 905/2017) .

FOARTE UTIL – Majorare salariu minim (HG 846/2017), Negociere salariu brut (OUG 82/2017), Modificări noi la Revisal (HG 905/2017) – toate resursele de care ai nevoie le găsești aici (recapitulare) – click aici

Avand in vedere masura cu AA, potrivit ITM Calarasidetalii aiciorice modificare a contractului de munca se face cu o informare prealabila asupra elementelor din contract care urmeaza a fi modificate urmand a finaliza aceste modificari prin semnarea unui act aditional, care se introduce in programul Revisal in termen de 20 de zile. DECI – NU UITATI DE INTOCMIREA MINUTELOR, SAU FACETI MAI BINE DECIZIE COLECTIVA.

Modificarile produc efecte de la data stabilita de comun acord.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!