OPANAF 3357/2017 – procedură cesiune drept de restituire creanțe fiscale (precizări și text integral)

1
397

Va informam ca, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 931 din 27 noiembrie 2017, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3357 din 23 noiembrie 2017 pentru aprobarea Procedurii privind cesiunea dreptului de restituire/rambursare a creanţelor fiscale.

Avand in vedere cele de mai sus, iata cateva precizări suplimentare (via AJFP Dambovita – institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii):

– Potrivit prevederilor art. 28 din Codul de procedură fiscală, creanţele fiscale privind drepturi de rambursare sau de restituire ale contribuabilului/plătitorului pot fi cesionate numai după stabilirea lor prin decizie de restituire. Cesiunea produce efecte faţă de organul fiscal competent numai de la data la care aceasta i-a fost notificată.

– Notificarea privind cesionarea dreptului de restituire, pe formatul prevăzut de ordin, se depune de către cesionar la organul fiscal care administrează cedentul, însoţită de o copie, conform cu originalul, a contractului de cesiune.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– După notificare, organul fiscal care administrează cedentul devine debitorul cesionarului, cedentul nemaiavând un drept de creanţă asupra bugetului pentru sumele care fac obiectul cesiunii. Obiect al cesiunii pot reprezenta numai sumele efectiv de restituit contribuabilului cedent, după efectuarea eventualelor compensări.

– După efectuarea compensărilor, organul fiscal de administrare al cedentului solicită în scris organului fiscal care administrază pe cesionar situaţia obligaţiilor fiscale restante înregistrate de acesta. În situaţia în care cesionarul nu înregistrează obligaţii fiscale restante, organul fiscal al cedentului procedează la restituirea către cesionar a sumei aprobate, în contul indicat de acesta în notificarea depusă.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 3357/2017 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentProces-Verbal inventariere disponibilități bănești (lei și valută – în bancă) – dosar inventar la 31.12.2017
Articolul următorZece TIR-uri de cadouri și articole de sezon confiscate de inspectorii antifraudă – NEWS

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.