ATENȚIE – procedura pentru aplicarea OUG nr. 82/2017 (punerea în aplicare OUG nr. 79/2017) – comunicat nou oficial

6
470

Inspectoratul Teritorial de Muncă – aduce la cunoștință angajatorilor că potrivit art.VII din OUG 82/2017, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, au obligaţia să iniţieze negocierea colectivă pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Această obligaţie revine angajatorilor indiferent de numărul salariaţilor.

În unităţile în care nu există contact colectiv de muncă, pentru punerea în aplicare a OUG nr.79/2017, angajatorii au obligaţia să iniţieze negocierea colectivă cu reprezentanţii salariaţilor/sindicatului (art.VII alin.1 din OUG nr.82/2017).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În unităţile în care există încheiat contract colectiv de muncă, punerea în aplicarea a prevederilor OUG nr.79/2017, se va negocia în actul adiţional la contractul colectiv de muncă, pe care părţile il vor înregistra în evidenţa Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba conform art.150 din Legea nr.62/2011(art.VII alin.2 din OUG 82/2017).

UPDATE – MODELE DOCUMENTE PENTRU REALIZAREA CORECTA A PROCEDURII DE NEGOCIERE A SALARIILOR BRUTE – CLICK AICI

Sursa (cu multumiri) – Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

6 COMENTARII

  1. Dacă ITM zice o prostie! Atunci cu toţii trebuie s-o urmăm? În acest caz nu se aplică art.17, alin(5), teza 2 din Codul Muncii? Este de notorietate faptul că un ANGAJAT acceptă un SALARIU BRUIT având în vedere NETUL ce-l va primi! Deci la implementarea acestor acte LEGALE, Angajatorul trebuie să respecte principiul nediminuării REMUNERAŢIEI, adică să DECIDĂ o MAJORAREA cre să-i asugure ANGAJATULUI, cel puţin aceeaşi REMUNERAŢIE NETĂ, care este un DREPT CÂŞTIGAT. Cine este nebunul care acum negociază şi dacă în trim.I expiră CCM să renegocieze CCM din nou!

  2. […] În unităţile în care există încheiat contract colectiv de muncă (CCM), punerea în aplicarea a prevederilor OUG nr.79/2017, se va negocia în actul adiţional la contractul colectiv de muncă, pe care părţile il vor înregistra în evidenţa Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba conform art.150 din Legea nr.62/2011(art.VII alin.2 din OUG 82/2017). – sursa oficiala. […]

  3. Am un SRL. cu un singur angajat! Eu! Eu centrez, eu dau cu capul! Negociez cu mine!?! Mai chem si o Federatie sindicala!? Fac un contract cu mine insumi? Eu banuiesc rezolvarea dar as vrea sa verific si cu o alta parere!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.