Info rapid modificări 2018 la – taxa pe valoarea adăugată, accize, impozite și taxe locale

0
312

Cunoasteti deja faptul ca, in MONITORUL OFICIAL NR. 885 din 10 noiembrie 2017, a fost publicata ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 79/2017 din 8 noiembrie 2017text integral aici – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, numita de toata lumea – „revolutia fiscala”.

Avand in vedere cele de mai sus. va supunem atentiei un info oficial in acest sens, elaborat de AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor). Speram sa va fie de folos.

TAXA PE VALOAREA ADĂUGATĂ

– A fost introdusă o prevedere potrivit căreia organele fiscale competente au dreptul de a refuza deducerea TVA dacă, după administrarea mijloacelor de probă prevăzute de lege, pot demonstra dincolo de orice îndoială, că persoana impozabilă ştia sau ar fi trebuit să ştie că operaţiunea invocată pentru a justifica dreptul de deducere era implicată într-o fraudă privind taxa pe valoarea adăugată care a intervenit în amonte sau în aval în lanţul de livrări/prestări.

UTIL – CAS și CASS – modificare importantă a Codului Fiscal (OUG 79/2017) – informații utile și oficiale – click aici

ACCIZE

– A fost extinsă măsura confiscării cisternelor, recipientelor şi mijloacelor de transport utilizate în transportul produselor accizabile şi pentru situaţia deţinerii în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

UTIL – Impozit pe profit, impozit pe venit microîntreprinderi, impozit pe venit – ce modificări apar după 01.01.2018 (oficial) – click aici

IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE

– A fost majorat impozitul pentru mijloacele de transport cu masă de peste 12 tone.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.