AcasăReglementari contabileControlul inopinat la un contribuabil se consemnează în Registrul unic de control?

Controlul inopinat la un contribuabil se consemnează în Registrul unic de control?

Potrivit Codului de procedură fiscală, efectuarea controlului inopinat trebuie consemnată în registrul unic de control, potrivit legii. Conform Legii privind registrul unic de control contribuabilii, persoanele juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control.

Celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora.

Organele de control au obligaţia de a evidentia în registru, înaintea începerii controlului, următoarele elemente: numele şi prenumele persoanelor împuternicite de a efectua controlul, unitatea de care aparţin, numărul legitimaţiei de control, numărul şi data delegaţiei/ordinului de deplasare, obiectivele controlului, perioada controlului, perioada controlată, precum şi temeiul legal în baza căruia se efectuează controlul.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

După finalizarea controlului, în registrul unic de control se înscriu obligatoriu numărul şi data actului de control întocmit. Ca urmare, efectuarea controlului inopinat se consemnează în registrul unic de control ținut de contribuabil.

Baza legala:

Legea nr 207 / 2015 articolul 135 al.2 și 3
– Legea nr 252 / 2003 articolul 1 al.1, 2 și art.2 al.2, art.3 al.1, 2 și art.4

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 17.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!