AcasăImpozite/TaxeImpozit specific - vânzare bun din patrimoniu (speța oficiala ANAF)

Impozit specific – vânzare bun din patrimoniu (speța oficiala ANAF)

Intrebare – La vânzarea unui bun din patrimoniu, utilizat pentru desfăşurarea activităţilor specifice (ex: bar, restaurant), se calculează impozit pe profit sau se consideră că este un venit din desfăşurarea activităţilor specifice, acoperit de impozitul specific?

Raspuns

Având în vedere prevederile alin. (3) al art. 9 din Anexa la Ordinul nr. 264/464/2017 al ministrului turismului și ministrului finanțelor publice, pentru veniturile realizate din vânzarea bunurilor din patrimoniu se aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit reglementat la titlul II din Codul fiscal.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Ordinul ministrului finantelor publice nr 464 / 2017 articolul 9
– Legea nr 170 / 2016 articolul 1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!