AcasăGeneralFirmele nu mai au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri,...

Firmele nu mai au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

Aceasta reiese din Ordonanţă de urgenţă nr. 49 din 30 iunie 2017TEXT INTEGRAL AICI – publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 507 din 30 iunie 2017, OUG ce modifica Ordonanţa Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 540 din 20 iulie 2015, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 316/2015.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

OUG 49/2017 vine insa cu o noutate importanta, reglementand urmatoarele – Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, precum şi entităţilor fără personalitate juridică aplicarea ştampilei pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârşită de către persoana din cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

7 COMENTARII

  1. Va rog sa ne anuntati cand vor fi publicate in MOf modificarile la Codul Fiscal referitoare la plata impozitului specific de catre microintreprinderi.

  2. Mi se pare o mare prostie. Si asa, postarea datelor firmelor este o ilegalitate. Eu sunt permanent obligata sa dau cu subsemnatul pentru niste facturi eliberate pe numele firmei mele, cu care nu am nici o legatura. Deoarece am o stampila personificata m-a ajutat sa demonstrez ca acele facturi nu-mi apartin.

  3. Pe aceasta cale le atrag atentia celor care folosesc facturi pe numele firmei SC SARA HOLIDAY sa renunte, deoarece vor ajunge in instanta pentru acte false, cum au ajuns si altii. Mentionez ca sunt imprastiate aceste imprimate in toata tara. Le-am vazut si nu au nici o legatura cu facturile mele, mai ales ca la ora actuala firma mea nu mai functioneaza, fiind declarata in inactivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!