Stabilire plafon livrări de bunuri supuse taxării inverse – speța TVA de la ANAF (2016)

1
259

Intrebare Cum se calculează plafonul de 22.500 lei pentru aplicarea taxării inverse în situaţia în care se emite o factură centralizatoare pentru livrarea de console de jocuri, tablete PC, laptopuri și imprimantelivrarea de console de jocuri, tablete PC, laptopuri și imprimante ?

Raspuns – Potrivit prevederilor din Codul fiscal, se aplică taxarea inversă pentru furnizările de console de jocuri, tablete PC şi laptopuri. Taxarea inversă pentru livrarea acestor bunuri se aplica numai dacă valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, este mai mare sau egală cu 22.500 lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

In situaţia în care se emite o factură centralizatoare pentru livrarea de bunuri pentru care se aplică taxarea inversă cât şi bunuri pentru care nu se aplică taxarea inversă, plafonul de 22.500 lei se calculează prin cumularea numai a valorilor bunurilor supuse taxării inverse, respectiv pentru console de jocuri, tablete PC și laptopuri, exclusiv TVA.

Pentru imprimantele înscrise în factura centralizatoare se aplică regimul normal de taxare, iar valoarea acestora nu intră în calculul plafonului de 22.500 lei.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2016 articolul 331 alin. (2) lit. i) – k), alin.(3) și alin. (7)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.109 alin. (16) lit. a) și b)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 06.10.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentObține viza de exercitare a profesiei (CECCAR) pe anul 2017 – pana la 14.04.2017 (oficial)
Articolul următorÎnlesniri/Amânări la plată-eșalonări – pentru ce se acordă, pe ce perioadă, unde se depune cererea și ce se anexează la ea, etc.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.