OPANAF 590/2017 – modificare procedura lista debitori

0
189

Ordinul Presedintelui ANAF nr. 590 din 26 ianuarie 2017 pentru modificarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 558/2016 – a fost publicat Monitorul Oficial nr. 87 din 31 ianuarie 2017.

In acest sens ANAF vine cu o serie de precizari suplimentare:

– Potrivit prevederilor art. 162 din Codul de procedura fiscala, organele fiscale au obligatia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice si juridice care înregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii; lista se publica trimestrial, pâna în ultima zi a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare si cuprinde obligatiile fiscale restante la sfârsitul trimestrului si neachitate la data publicarii listei, al caror plafon se stabileste prin ordin al presedintelui A.N.A.F.;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Conform modificarilor survenite, nu fac obiectul publicarii obligatiile fiscale restante al caror cuantum total este sub urmatoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil (anterior era 100.000 lei);
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu (anterior era 50.000 lei);
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice în mod independent sau exercita profesii libere (anterior era 10.000 lei);
d) 15.000 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c). (anterior era 1.500 lei).

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.