AcasăReglementari contabileOperaţiuni de încasări şi plăţi în numerar - prevederi art. 4 alin....

Operaţiuni de încasări şi plăţi în numerar – prevederi art. 4 alin. (1) din Legea nr. 70/2015 (firma organizare evenimente) – oficial

Intrebare – Care este soluţia pentru ca o societate care desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice şi organizează evenimente (nunţi, botezuri), care se desfăşoară de regulă în zilele de sâmbătă, iar încasarea se efectuează, la terminarea acestora, în ziua de duminică dimineaţă, să respecte prevederile art.4 alin.(1) din Legea nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată?

Raspuns – Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) din Legea nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, “operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit prevederilor art.4 alin.(3) din Legea nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care se efectuează cu plata în rate, în condiţiile în care între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi persoanele fizice sunt încheiate contracte de vânzare-cumpărare cu plata în rate, conform legii.

Având în vedere că sumele ce trebuiesc încasate de organizatori de la persoanele fizice beneficiare ale acestor servicii depăşesc suma de 10.000 lei şi că încasarea contravalorii acestor servicii prin casieriile instituţiilor bancare este imposibil de realizat deoarece duminica acestea sunt închise, potrivit prevederilor legale mai sus menţionate, pentru a respecta prevederile art.4 alin.(1) din Legea nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, societatea trebuie să încheie cu clienţii săi pentru serviciile prestate contracte de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

UTIL – Pentru o societate reprezintă plată fragmentata depunerea de numerar în contul bancar al furnizorului ? – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 70 / 2015

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Sursa – anaf.ro (Speta publicata la data 10.03.2016)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!