AcasăCodul munciiPrecizări noi privind acordarea tichetelor (voucherelor) de vacanţă - Legea 94/2014

Precizări noi privind acordarea tichetelor (voucherelor) de vacanţă – Legea 94/2014

In Monitorul Oficial nr. 496/03.07.2014 a fost publicată Legea 94/2014 pentru aprobarea OUG 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă , cu următoarele prevederi principale:

1. Noţiunea de „tichete de vacanţă” se înlocuieşte cu „vouchere de vacanţă”.

2. Acordarea voucherelor nu mai este condiţionată de obţinerea de profit în anul anterior.

3. Voucherele se acordă în limitele sumelor prevăzute pentru această destinaţie în bugetul de stat/bugetul local, sau în bugetele de venituri şi cheltuieli ale angajatorilor.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

4. Societăţile cu capital de stat pot acorda angajaţilor proprii prime, cu ocazia plecării în concediul de odihnă, numai sub forma voucherelor de vacanţă.

5. Voucherele se emit numai în sistem on-line.

6. Contravaloarea voucherelor sunt deductibile numai la calculul impozitului pe profit în limita a 6 salarii minime brute pe ţară. S-a exclus scutirea acestor sume de la plata impozitului pe salarii şi a contribuţiilor sociale.

7. Angajatul care beneficiază de vouchere de vacanţă nu mai beneficiază de prima de vacanţă în cursul anului fiscal sau de bilete de odihnă, acordate potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Sursa – AJFP Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!