Decizia colectiva de marire a salariilor – suficienta pentru alinierea la salariul minim incepand cu 01.07.2014

1
202

Dupa cum stiti, in momentul in care salariul minim trebuie crescut urmare a unei prevederi legislative obligatorii, cum este urmare a aparitiei Hotararii Guvernului României nr. 871/14.11.2013 (ce modifica salariul minim la 900 lei incepand cu 01.07.2014 – text integral – atunci este suficienta o decizie comuna a companiei/enititatii si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

Iata si precizarea oficiala care spune urmatoarele:

– In situatia in care modificarea intervine asupra elementului salariu, iar salariatul in cauza este salarizat cu salariul minim obligatoriu pe economia nationala, iar guvernul intervine cu o modificare a salariului minim brut obligatoriu, modificarea se face prin emiterea unei decizii de modificare a salariului, fara a mai fi nevoie de act aditional. Model decizie colectiva majorare salariu minim angajați – începând cu 01.07.2014 (orientativ)click aici.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

– De asemenea, in situatia in care prin negocieri colective la nivel de unitate sunt mentionate clauze de modificare a salariului pe transe, in perioada de 12 luni luni de executare a contractului colectiv de munca, care este obligatoriu intre parti si isi produce efectele asupra intregului personal salariat, modificarea salariului se va face prin decizie, in care se va mentiona textul din contractul colectiv de munca, care face referire la modificarea salariului.

UTIL – A nu se uita de operarea în Revisal a creșterii salariului minim pe economie începând cu 01.07.2014 – INFO AICI

Sursa – ITM Constanta

Articolul precedentSinteza saptamanii 02.06.2014 – 06.06.2014 – primele stiri contabil-fiscale din luna iunie 2014
Articolul următorBilete de calatorie – TVA si comision – speta ANAF

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.