ATENTIE – comunicat oficial ANAF referitor la prezentarea de inscrisuri

0
205

Potrivit prevederilor alin. (1) al art. 56 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea stabilirii stării de fapt fiscale, contribuabilul are obligaţia să pună la dispoziţie organului fiscal registre, evidenţe, documente de afaceri şi orice alte înscrisuri.

În acelaşi scop, organul fiscal are dreptul să solicite înscrisuri şi altor persoane cu care contribuabilul are sau a avut raporturi economice sau juridice.

Prin OUG nr. 8/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare, publicată în M.O. nr. 151/28.02.2014, la art. 56 din Codul de procedură fiscală a fost introdus un nou aliniat (6), conform căruia:

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ori de câte ori contribuabilul depune la organul fiscal un document semnat de către o persoană fizică sau juridică care exercită activităţi specific unor profesii reglementate cum ar fi consultanţă fiscală, audit financiar, expertiză contabilă, evaluare, documentul trebuie să conţină în mod obligatoriu şi datele de identificare ale persoanei în cauză.

Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 56 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 8.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 25.000 lei la 27.000 lei, pentru persoanele juridice, conform prevederilor OG nr. 92/2003, art. 219 alin. (1) lit. c) şi alin. (2) lit. a).

Sursa – DGRFP Arges

Articolul precedentDeclarația pe propria răspundere a persoanei care are obligația gestionarii entității – bilanț ONG la 31.12.2013 (model)
Articolul următorDeclaratia 221 – info actualizat la luna aprilie 2014 (avand in vedere si ultimele modificari)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.