Informare oficiala ITM – in atentia serviciilor abilitate SSM si a formatorilor de programe SSM

1
319

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta – link, face următoarele precizări in atentia (S.E.P.P.) Serviciilor Externe de Prevenire si Protectie – Abilitate:

Referitor la modul de aplicare a prevederilor art. 50 alin. 1 lit. c) din Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006 a Securitatii si Sanatatii in Muncatext integral – aprobate prin H.G. 1425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite cumulativ, mai exact (lit.c) “ absolvirea cu diploma sau certificate de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de 180 de ore”, concluzioneaza ca nu exista posibilitatea echivalarii unui program pentru ocupatia“ evaluator de risc si auditor in domeniul SSM” (COR 226307), organizat de un formator de formare profesionala in conditiile Ordonantei nr. 129/2000, republicata, cu un program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, organizat de institutii de invatamant superior acreditate in conditiile Legii 1/2011.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Fata de cele prezentate mai sus INSPECTIA MUNCII precizeaza ca pentru abilitarea serviciilor externe de prevenire si protectie (S.E.P.P.), conform prevederilor legale, conducatorul S.E.P.P. trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ cerintele prevazute la art. 50 din Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, aprobate prin H.G. 1425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Cerinta prevazuta la art. 50 alin. 1, lit. c) NU POATE FI CONSIDERATA CA INDEPLINITA PRIN PREZENTAREA UNUI CERTIFICAT DE ABSOLVIRE A PROGRAMULUI PENTRU OCUPATIAevaluator de risc si auditor in domeniul SSM ( COR 226307) , ELIBERAT DE UN FORMATOR DE FORMARE PROFESIONALA.

Anunțuri publicitare

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.