AcasăDeclaratia 112Exemplu completare Declaratie 112 - caz subventie si scutirie prevazute de art....

Exemplu completare Declaratie 112 – caz subventie si scutirie prevazute de art. 80 si/sau art. 85 (de la AJOFM)

Pentru acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 80 si/sau art. 85 din lege, precum si a scutirii de la plata contributiei aferenta persoanelor incadrate in munca, angajatorii depun, potrivit prevederilor legale, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferenta lunii respective, prevazuta la titlul IX^2 Contributii sociale obligatorii din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, iar la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, un tabel nominal intocmit conform modelului prevazut in anexa nr. 16, respectiv anexa nr. 20, insotit de copii de pe pontaj si de pe statul de plata.

Trebuie sa precizam faptul ca acest articol este in directa legatura cu cel cu privire la exemplele de calcul al subventiei si scutirii prevazute de art. 80 si/sau art. 85 (Legea nr. 76/2002) – articol pe care il gasiti pe link-ul ce urmeaza – CLICK AICI.

Exemplu completare Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate-D112 :

SRCD=SUBV= 500 lei
SR = SUBV-SRCD = 500-500=0 lei

C.5. Subventii/scutiri/reduceri (conform Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare)

Subventie/scutire/reducere – se completeaza, prin selectarea din Nomenclatorul „Subventii/scutiri/reduceri”, a tipului de subventie, scutire si/sau reducere, dupa caz, de care beneficiaza angajatorul respectiv, potrivit legislatiei in vigoare, din bugetul asigurarilor pentru somaj.
Suma de recuperat din contributia datorata – se completeaza cu suma corespunzatoare tipului de subventie, scutire si/sau reducere selectat, de recuperat prin deducere din totalul contributiei datorate de angajator diminuata cu scutirea de la plata de care angajatorul este scutit in temeiul prevederilor legale in vigoare (prevazuta la capitolul C.4.).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

La completarea creantei fiscale „Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator” prevazuta in Sectiunea „Creante fiscale”, totalul sumelor de recuperat din contributia datorata, prevazute la C.5., se inscriu ca suma deductibila, cu respectarea conditiei ca nivelul sumei deductibile sa nu depaseasca nivelul sumei datorate.

„Suma de restituit de la AJOFM / AMOFM” – se completeaza cu suma corespunzatoare tipului de subventie, scutire si/sau reducere selectat, de restituit de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca / Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Se completeaza numai in situatia in care suma deductibila din „Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator” din Nomenclatorul „Creante fiscale” este egala cu suma datorata.

Angajatorul va vira la ANAF diferenta dintre contributia calculate la fondul de salarii (1.000 lei) si suma subventiilor si scutirilor de care beneficiaza (504 lei), respectiv va vira 496 lei.

C.6. Contributie somaj datorata de angajator

Baza de calcul – se completeaza cu suma reprezentand totalul veniturilor care constituie baza lunara de calcul a contributiei datorate de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit prevederilor legale in vigoare. Se calculeaza prin insumarea bazelor lunare de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj.
Contributie – se completeaza cu suma reprezentand contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit prevederilor legale in vigoare. Se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de prevederile legale in vigoare pentru contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj asupra sumei bazelor de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj.

Sursahttp://www.prahova.anofm.ro/

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!