Venituri obţinute din agricultură – obligatii plăţi anticipate

1
170

Contribuabilii care realizează venituri din activităţile agricole prevăzute la art. 71 lit. a) – c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal că au obligaţia declarării acestora la Fisc. Astfel, persoanele fizice care realizează venituri în 2012 din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii, precum şi a arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea pentru care impozitul pe venit se determină în sistem real sau la normă de venit au obligaţia declarării acestora la unitatea în a cărei administrare fiscală se află în termen de 15 zile inclusiv de la data lacare încep să desfăşoare activitate prin depunerea formularelor:

– 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit”;

– 220 „Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit”.

De reţinut! Contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole datorează plăţi anticipate către bugetul de stat pentru impozitul aferent acestui venit, în două rate egale, de 50%, din impozit până la 25 septembrie, respectiv 25 noiembrie.

Baza legală: – art. 71-73, art. 82 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Sursa – www.finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.