AcasăDeclaratia 112Depunerea trimestriala a "Declaratiei 112" - info util cu privire la conditii

Depunerea trimestriala a “Declaratiei 112” – info util cu privire la conditii

Începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2011, Declaratia 112 se depune trimestrial de catre urmatorii platitori de venituri din salarii si asimilate acestora:

asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care în anul anterior au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati inclusiv;
persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de pâna la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati inclusiv;
persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati inclusiv;
persoanele fizice autorizate si întreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca.

SINTEZA MODIFICARI COD PROCEDURA FISCALA – CLICK AICI

Aceste categorii de platitori vor face plata impozitului pe veniturile din salarii si asimilate acestora si a contributiilor sociale obligatorii aferente pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului.

Primul termen trimestrial de depunere a Declaratiei si de plata a obligatiilor declarate este 25 ianuarie 2012.

Depunerea trimestriala a D112 pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului, consta în completarea si depunerea a câte unei declaratii 112 pentru fiecare luna din trimestru.

BAZA LEGALA – art. 58, art. 29619 din Codul fiscal, modificat de OG nr. 30/201, publicata în MO nr. 627/02.09.2011 – text integral aici

Sursa – http://www.bv.finantepublice.ro/

20 COMENTARII

  1. @admin: lumineaza-ma!
    -Depunerea trimestriala a D112 pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului, consta în completarea si depunerea a câte unei declaratii 112 pentru fiecare luna din trimestru.
    -Cum inseamna depunerea trimestriala, citez: “…a cate unei declaratii 112 pentru fiecare luna din trimestru”.
    -Este lunar trimestriala sau trimestrial lunara?
    -Daca eu vreau s-o depun lunar sunt obligat sa o depun trimestrial?

  2. @danjoe – thanks, acum mi-a sarit si mie in raza vizuala 🙂 eu inteleg ca depui 3 declaratii (pentru fiecare luna), dar la trimestru. strange, nu-i asa.

  3. In fiecare luna declaratia 112 se actualizeaza,Atunci cand se depune trimestrial in numar de 3 declaratii+ptr.fiecare luna in parte – care declaratie se foloseste ? ultima actualizata?

  4. Nu cred ca va fi o declaratie pe fiecare luna, declaratia trimestriala inseamna o declaratie in care sunt trecute datele pentru 3 luni, poate sunt evidentiate pentru fiecare luna in parte dar declaratia va fi una singura. Probabil ca pana atunci va aparea si un astfel de format pentru 112

  5. Asa a mai fost pana acum unu-doi ani. Aveam un cmi la care depuneam trimestrial dar dna doctor platea lunar (ii era mai usor). Nu cred ca plata la trimestru e usoara pt firme, dar nemaifiind termen obligatoriu lunar se pot face plati mai lejer. Doar sa nu se incurce cei de la finante cand fac stingerile datoriilor si sa nu apara restante simultan cu disponibil si sa se genereze penalitati (am mai avut cazuri).

  6. stiu ca e vina mea ca nu am citit si in norme suficient de atenta…erau 3 salariati EXCLUSIV si nu INCLUSIV cum ati scris d-voastra….asa ca pentru 2 firme tocmai mi-a venit notificare ca nu am depus 112…amenda? 500lei de bucata asta in 48 de ore…daca nu 1000 lei de bucata…offffffff

  7. @alina – noi am prezentat in articol un material de pe un site oficial, drept pentru care ne cerem scuze daca au fost omisiuni in el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!