AcasăMicrointreprinderiCompletarea vectorului fiscal in cazul microintreprinderilor (incepand cu 01.01.2011)

Completarea vectorului fiscal in cazul microintreprinderilor (incepand cu 01.01.2011)

Odata cu publicarea Ordinullui ministrului Finanţelor Publice nr. 34/2011 – text integral – pentru modificarea şi completarea Ordinului nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor, cu modificările şi completările ulterioare (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 21/10.01.2011) – categoriile de obligaţii fiscale care se înscriu în vectorul fiscal au fost completate cu impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.

Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, ca sistem opţional de impozitare pentru persoanele juridice române, a fost reintrodus începând cu data de 1 ianuarie 2011 în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi este inserat la Titlul IV indice 1.

Toate microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu 1 ianuarie 2011, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112 indice 1 din Codul Fiscal la 31 decembrie 2010:
– realizează venituri, altele decât cele din activităţi desfăşurate în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital sau în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;
– are de la 1 până la 9 salariaţi, inclusiv;
– a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro;
– capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.

Pentru acest an microîntreprinderile nu sunt condiţionate de deţinerea calităţii de plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor înainte de 31 decembrie 2009.

Opţiunea se exercită, până la 31 ianuarie 2011 prin completarea la organul fiscal la care contribuabilul este arondat a formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”model nou 010 aici.

sursa – www.finantevalcea.ro

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Sunt nelamurita – daca optez pentru revenirea la Impozitul pentru microintreprinderi, normal ar fi ca declaratiile salariale sa se depuna trimestrial.Cum declar acest lucru avand in vedere ca in noua declaratie au disparut casutele cu “lunar” si “trimestrial”?Sau nu se mai modifica acest lucru declaratiile salariale ramanand tot lunar indiferent de tipul de impozit pentru care se opteaza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!