AcasăSalarizareCoeficienti de salarizare 2011 - dupa noul salariu minim (tabel calcul)

Coeficienti de salarizare 2011 – dupa noul salariu minim (tabel calcul)

Pornind de la modificarea adusa salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, de catre HG 1193/2010 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 824 din 9 decembrie 2010) – text integral – am facut un tabel pentru evidentierea salariului minim in functie de coeficientii valabili din punct de vedere legal.

Iata calculul in continuare. Daca este vreo greseala, va rugam semnalizati-o la comentarii. Pentru cei valabili la 2010 – click aici.

PENTRU CEI CARE NU S-AU INSCRIS LA NEWSLETTER – DAR CARE VOR SA FIE LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA EL ASTFEL – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===> SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

62 COMENTARII

  1. Cer o lamurire.. de ce avem 2 tabele unul cu 670 si altul cu 700? care va fi salariul minim calculalt pe state in 2011?

  2. […] Pai in prima faza a aparut HG 1193/2010 – pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata (MO 824/2010) – text integral – care a legiferat nivelul de 670 lei pentru salariul minim incepand cu anul 2011, la care se aplica coeficentii legali (in functie de nivel pregatire, etc.) – tabel coeficienti aplicabili aici. […]

  3. NU SUNT ACEEASI COEFICIENTI; CAUTATI PE GOOGLE CONTRACTUL NATIONAL COLECTIV DE MUNCA .
    1. MUNCITORI-NECALIFICATI- 1
    CALIFICATI -1.1

    S.A.M.D

  4. Am sunat la ITM si mi-au spus ca momentan salariu minim este 670lei cel din ordonanta de urgenta. Cand se va publica in monitorul oficial CCM la nivel national cu salariu minim 700 lei atunci se va aplica. Ei au mai spus ca nici coeficientii de salarizare nu ar trebui aplicati pentru ca sunt trecuti in acelasi contract colectiv de munca nepublicat in Monitor. (Informatii prin telefon neoficiale)

  5. eu zic ca e 670*2. pt ca nu s-a publicat ccm2011-2014 – si raman in vigoare coeficienti din ccm2007-2010 cu sal conf. hg 1193/2010.

  6. Da, se respecta HG 1193, intrebarea mea la ei, era ce coeficienti se aplica. Si mi s-a raspuns sec.. avem contract colectiv la nivel de unitate, il respectam. E foarte “clar” pentru ei.

  7. Am sunat azi la ITM Arges si mi s-a spus ca se aplica HG 1193/ 2010 cu indicii vechi de ierarhizare. CCM 2011-2014 nu se aplica pentru ca nu a fost apobat de Minsterul Muncii

  8. eu am vb la ITM Giurgiu si mi s a spus ca singurul salariu care se ia in calcul pana la publicarea CCM este 670 lei fara nici un fel de coeficient ….

  9. Parerea mea este ca datorita faptului ca CCM 2007-2010 nu mai e in vigoare, asadar nu mai sunt nici coeficientii. In momentul acesta salariul minim obligatoriu (indiferent de calificare) este 670.

  10. @simona – cu coeficientii in vigoare si pana la 01.01.2011
    @nokia – eu i-am aplicat tot pe cei vechi, deoarece HG 1051/10.09.2008 e inca in vigoare. sper s anu ma insel.

  11. avand in vedere ca CCMUN 2011-2014 nu a fost inca publicat in MO, salariul minim in vigoare este cel din HG 1193/2010 (670 lei) la care se aplica coeficienti existenti la ccm pe ramura in vigoare (comert – minim 670 + 50 lei, constructii 700 lei conf. act. ad.nr.2/26.01.2011 la ccm pe ramura constructii – si alte cateva)

  12. am şi eu o întrebare
    daca am liceul de mate info şi diploma de atestat pentru informatica, specializare programator. şi lucrez ca programator ajutor. unde mă încadrez, care ar trebui să fie salariul minim?

  13. Nu inteleg un lucru. De ce cei care au o diploma de bacalaureat au un coeficient identic cu un muncitor necalificat.Imi poate da si mie cineva o explicatie? Multumesc.

  14. buna ma numesc kalman robert si sunt balerin la opera maghiara cluj si am salar minim pe economie chiar si dupa 5 ani de munca ,am terminat liceul urmez o facultate de specialitate..astept sa o termin 😀 si as avea o intrebare Chiar si dupa 5 ani pot fi numit muncitor necalificat? pe ce criteriu pot avansa spre celelalte categorii? multumesc anticipat 😀

  15. ok admin multumesc foarte mult Am sa merg la Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor ,am aflat adresa din Cluj si am sa intreb detalii >in urma absolvirii liceului am primit un certificat de competente profesionale la care scrie : Competentele profesionale certificate in calificarea profesionala COREGRAFIE 1: BALERIN-DANSATOR 2:INSTRUCTOR COREGRAF. Am intrat pe situl celor de la cnfpa.ro la Registrul National al Furnizorilor de Formare Autorizati prea multe nu prea am inteles:D Ai putea sa imi dai ceva sfaturi cum ar trebui sa procedez? multumesc anticipat:D

  16. @kalman – pai trebuie sa vezi care din formarile de la CNFPA asigura un nivel superior diplomei tale, ca astfel, cu calificare superioara, sa poti sa iti maresti si salariul.

  17. am gasit in nomenclator urmatoarele categorii balerin 245401 coregraf 245402 dansator 347302 grupe coregrafi si dansatori 2454 muzicieni cantareti dansatori in localuri publice si asimilati 3474 😀 si ca sa inteleg eu mai bine trebuie sa fac o diploma de specialzare la cnfpa intr-una din specializarile acestea pentru ca ele nu imi sunt recunoscute ?

  18. Buna. As avea si eu o intrebare. Cand s-a semnat CCM la nivel de unitate, in martie anul acesta, cel la nivel national nu era valabil inca , deci am luat in calcul CCM pt. ramura comert care prevede doar ca salariul minim trebuie sa fie cu 50 de lei mai mult ca salariul minim prevazut in CCM la nivel national. Cel la nivel national nefiind valabil am luat ca baza de calcul salariul prezentat in HG 1193/2010. Pe scurt salariul minim era de 670+50=720. Acum salariul ar trebui sa fie 700+50=750. Intrebarea mea este: ar trebui sa fac un act aditional la CCM si sa modific grila de salarii si implicit si acele salarii de incadrare care sunt 720 lei? Va multumesc.

  19. Buna ziua. Ma puteti ajuta in privinta formulei de calcul salarial pentru o functie publica de executie in cadrul administratiei publice locale din Bucuresti, va rog?
    Functia vizata este cea de consilier asistent (treapta 3 salarizare), candidatul avand 9 ani vechime in munca si 6 ani vechime in specialitatea studiilor.
    Conditiile specifice de ocupare a postului sunt: studii universitare de licenta absolvite cu diploma, cursuri de perfectionare in domeniul in care isi va desfasura activitatea, cunostinte operare PC, limba engleza nivel mediu.

  20. Am si eu cateva intrebari:
    Sunt instructor la o scoala populara de arta. Predau un instrument. Cand m-am angajat eram student la facultatea de pedagogie muzicala, am terminat faculatatea si am depus si diploma, am dat un examen de trecere pe o functie un pic mai superioara cum ar fi Expert (la instrumentul respectiv). Vechime totala 5 ani in campul muncii, iar de cateva luni sunt trecut pe functia de Expert.
    Care este codul care corespunde pentru functia mea? (ca eu nu l-am gasit deloc in nomenclator)
    Ce salariu ar trebui in mod normal sa am eu? Mentionez ca acum am 670 lei. Este normal salariul asta, tinand cont de studiile mele? Nu ar trebui sa se aplice si coeficientii si sa ajung undeva pe la 1200 lei?
    Va multumesc inca de pe acum, pentru raspunsurile care le voi primi!

  21. Buna ziua ,lucrez in administratie la o primarie de comuna din judetul Cluj ,in cadrul prim[riei lucrez de 3 ani iar vechime in munca este de 14 ani.L a primarie lucrez pe o functiew publica de executie ca AGENT AGRICOL sau Consilier Asistent ,am studii superioare de scurta durata de 3 ani , fara masterat numai Facultatea de 3 ani .
    Vreau sa stiu daca am fost incadrata bine ,deoarece salariul meu net este de 550 lei (adica atat iau in mana ,mai putin ca un muncitor necalificat cre lucreaza la Primarie si are o vechime in munca de 12 ani el ia in mana salarul de 680 lei.
    Am fost incadrata cu 600lei salarul minim pe economie mai am sporul de vechime
    15 % si pentru studii superiaore am mai primit un spor de 5%.
    Nu stiu unde sa ma adresez ca la CJ.CLUJ am facut adresa mai multi colegi din Primarie si nimeni nu ne-a dat nici un raspuns .Iar pe Primar si pe Secretar nu-i intereseaza .Secretarul la noi la Primarie face incadrarile.
    Va multumesc si va rog ajutat-ma !!

  22. In anul 2011 la salariul minim brut de 670 lei se platea C.A.S. din mana, 31,3% (10,5 + 20,8), la valoarea de 708 lei, in 2012 la salariul minim stabilit la 700 lei C.A.S. , acelasi procent, se plateste la valoarea de 741 lei. Diferentele, respectiv procentajele nu sunt egale. Cum explicati acste diferente ?

  23. Lucrez ca si contabil-casier la o Asociatie de proprietari cu o norma de 8 ore /zi si incadrata cu studii superioare in cartea de munca dar cu salariu minim pe economie (720 lei).As vrea sa stiu daca eu am dreptul la un salariu mai mare tinand cont ca proprietarii nu ma pot platii cu studii superioare ( macar 850 lei /lunar) daca am acest drept vreau sa stiu sau alta salarizare conform legilor in vigoare.
    Multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!