OUG 58/2010 a fost publicata in MO 431/2010 – cea cu privire la cresterea TVA

6
153

In Monitorul Oficial numarul 431/28.06.2010 a fost publicata Ordonanta de Urgenta numarul 58 – pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale – in fapt cea care prevede impozitul de 16% asupra tichetelor de masa si crestrea TVA la 24%.

Cum o sa facem rost de textul ei integral o sa il punem si aici. Daca totusi il aveti voi, dati-ne un mail cu OUG-ul in atasament.

UPDATE – AM FACUT ROST SI DE TEXTUL INTEGRAL – CLICK AICI

Anunțuri publicitare

6 COMENTARII

 1. Timp de 10 zile de la publicare, se poate consulta direct pe site-ul Monitorului Oficial. Problema este insa ca normele de aplicare (conform OUG) vor aparea in termen de 30 de zile. Vom avea sau nu parte de surprize, la publicarea normelor? (n-ar fi prima data!). Intre timp, firmele care asigura service-ul detinatorilor de case de marcat sunt absolut sufocate de cereri, iar programarile se intind pana spre mijlocul lunii iulie. Ce vor face firmele? Isi vor inchide afacerea pana apar normele?

 2. @peter – pai asta e Romania. guvernantii arunca legile in tara fara sa ia in calcul si problemele detaliate de tine. eu zic ca evaziunea fiscala o sa „zburde” si mai mult.

 3. Cea mai mare nedumerire a mea este tratamentul fiscal al avansurilor incasate pana la data de 30.06.2010, pentru care livrarile de bunuri se vor efectua incepand cu 1 iulie.De exemplu, daca pana la 30.06.2010 am incasat un avans de 100% dintr-un contract de livrari bunuri, pentru care am emis factura fiscala cu tva 19%, la ce cota voi factura bunurile livrate dupa aceasta data si pentru care am incasat respectivul avans?Regularizarea tva-ului se va efectua si pentru aceasta situatie sau numai pentru livrarile bunuri pentru care am incasat avansuri partiale? Si chiar si in aceasta ultima situatie, care este procedura de regularizare?

  Multumesc pentru atentie.

 4. Am autorizatie de PFA si aveam contracte de colaborare cu diverse firme.
  Acum mi s-a spus ca nu mai pot colabora pentru ca Ordonanta interzice aceasta si trebuie sa imi fac firma.
  Puteti sa imi spuneti ce articol din Ordonanta precizeaza aceasta? Eu am citit-o si nu am reusit sa ma dumiresc.

  De ce nu mai pot colabora cu PFA-ul? Am cod fiscal, cont in banca, pot emite facturi. Care e problema atunci?

  Multumesc!

  Dana

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.