Grupul de contabilitate „contacafe_club” a ajuns la 2.700 de membrii

2
171

Mai exact, 2.703 membrii prefera de acum grupul de contabilitate contacafe_club . Multumim pe aceasta data tuturor care si-au dat interesul pentru a raspunde la intrebarile postate de alti membrii. Va asteptam in continuare, iar pentru cei care nu s-au inscris inca – click aici – si apoi pe „Join group”.

2 COMENTARII

 1. Asa cum spuneam, am pus pagina ta ca prima pagina in browser-ul meu.
  Acum, cand am deschis, mi-a „luat ochii” articolul privind grupul „contacafe_club”.
  Cele mai frecvente greseli apar la scrierea acelor substantive sau adjective care la nominativ singular sunt terminate in vocala u (codru, tigru, membru).
  Acestea se scriu la nominativ plural cu un singur i, iar la forma articulata cu doi i. Primul i este semnul pluralului, iar al doilea – articolul hotarat.

  Exemple:
  Singular nearticulat: codru, tigru, membru
  Plural nearticulat: codri, tigri, membri
  Plural articulat: codrii, tigrii, membrii

  Pentru postarea ta este corect membri (cu un singur i ) peste tot. Atat in titlu cat si in articol nu ai nici o situatie in care sa fie necesar pluralul articulat al acestui cuvant.
  Cand nu esti sigur cum scrii cuvantul (membru, membri, membrii), poti sa-l inlocuiesti cu alt cuvant (om, persoana, ins, perticipant, cititor, inscris, etc.)
  Sigur, putem sa dezbatem problema ortografierii cuvantului membru dar, as dori ca atunci cand deschid browser-ul sa nu ma mai „bata” la ochi.
  Pana una-alta, felicitari pentru cei 2700 de membri, pentru consistenta, acuratetea si promptitudinea articolelor!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.