AcasăNewsAvem de acum Codul de Bune Practici

Avem de acum Codul de Bune Practici

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, în scopul punerii în aplicare a principiilor bunelor practici pentru comerţul cu produse agroalimentare, astfel încât să se asigure funcţionarea adecvată a pieţei interne şi să permită accesul real al fermierilor şi al altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori.

Actul normativ va fi promovat de Guvern în procedură de urgenţă în Parlament, pentru ca efectele sale să se facă simţite cât mai curând posibil.

Sperăm ca după adoptarea sa de către Parlament, acest cod de bune practici să-şi producă cât mai curând efectele, în sensul ca pe rafturile hipermarket-urilor produsele româneşti să fie mult mai prezente”, a declarat ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu.

În plus, actul normativ adoptat de Guvern elimină interdicţia care împiedica până acum producătorii să comercializeze aceleaşi produse şi în alte magazine la un preţ unitar mai mic sau egal cu cel la care produsele respective au fost achiziţionate de hipermarket.

sursa – gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!